Afvallen Gezonde producten Voeding Voedingstips

10 Producten die Minder Gezond zijn dan ze Lijken

Door

Vandaag een klein beetje minder goed nieuws, in deze video laat ik namelijk 10 producten zien, waarvan je misschien denkt dat ze gezond zijn. Dit valt echter nogal tegen, omdat ze veel calorieën, vet en/of suiker bevatten. Deze video werd heel veel aangevraagd, hij stond al lang op mijn lijstje. Veel kijkplezier!Hier nog even het lijstje onder elkaar :

1. Vruchtensap
Vers fruit bevat veel suiker, dus vruchtensap ook. Dat het natuurlijk is, maakt voor je lichaam nauwelijks verschil. Eet liever gewoon vers fruit, sap bevat namelijk een te grote hoeveelheid.

2. Luxe broodjes
Pistoletjes en andere luxe broodjes bevatten minder vezels, vitamines en mineralen dan normaal brood. Ook zijn ze vaak vetter.

3. Kaas
Kaas is erg vet, behalve hüttenkäse. Gebruik een kleine portie! Als vleesvervanger raad ik maximaal 50g aan.

4. Gedroogd fruit
Eigenlijk hetzelfde verhaal als de vruchtensappen. In een kleine portie zit veel suiker. Let dus ook op met ‘gezonde’ cakes met veel gedroogd fruit erin.

5. Speciale koffie
Er wordt bij speciale koffie vrijwel altijd hele volvette melk gebruikt en vaan siroop en/of suiker. Hier vind je een overzicht van calorieën in Starbucks drankjes.

producten die gezond lijken 2

6. Magere rookworst
Producten als magere spekjes en magere rookworst zijn nog steeds veel vetter dan de echter magere vleessoorten. Je vind hier een vergelijking.

7. Noten
Noten zijn heel gezond, maar bevatten veel goede vetten en zijn hierdoor ook heel calorierijk. Gebruik zeker niet teveel! Salades zijn hierdoor soms ook calorierijk. Ze bevatten regelmatig veel kaas én veel noten.

8. Olie
Hetzelfde verhaal als de noten. Het is een goede soort vet, maar het blijft 100% vet en dus ontzettend calorierijk.

9. Mueslirepen
Deze bevatten veel noten en gedroogd fruit en daardoor vrijwel altijd vrij veel calorieën. Niet te veel als je op je gewicht let dus.

10. Sushi
Sushi is helaas minder gezond dan vaak wordt gedacht. Er is suiker aan de rijst toegevoegd en je eet nauwelijks groenten.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze video. Ik wil echt niet zeggen dat je deze producten nooit meer moet nemen, maar let een beetje op de hoeveelheid die je gebruikt. Ik vind het belangrijk dat je je realiseert hoe snel deze dingen aantikken in calorieën.

Groetjes, Marloes

Van welk product schrik jij? Of wist je dit eigenlijk allemaal wel?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (17)
 1. L 6 jarengeleden

  Die olijfolie!!! Oeps dat tikt hard aan… Ergens wist ik het wel, maar Marlous je maakt me weer scherp haha. Snel die spray aanschaffen, ziet er ideaal uit! Dankjewel

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Hhaha, graag gedaan 😉

   Reageer
  • Brigitte 6 jarengeleden

   Dank je wel! Ik geloof ook niet echt dat al die smoothies goed zijn. Een collega neemt altijd een beker mee met groente en fruit due in de blender zijn gegooid. Het is toch beter om de groente en fruit te eten in plaats van te drinken?

   Reageer
   • karin 6 jarengeleden

    Als je het niet naar achter gooit en zoet etc (en niet veel fruit gebruikt) maakt het niet uit. Door de vezels raak je verzadigd en als je gewoon langzaam drinkt (nippen eigenlijk) “eet” je als het ware ook voor je hersenen en maag. De groenten zorgen ervoor dat er geen “suikerpiek” ontstaat.

    Reageer
    • Brigitte 6 jarengeleden

     Maar de vezels maak je toch stuk door ze te blenden? Ik geloof er niet zo in.

     Reageer
     • Marloes 6 jarengeleden

      Van normaal fruit zit je inderdaad langer vol! Dat heeft voor mij ook de voorkeur.

 2. MissNynke 6 jarengeleden

  Ja, leuk begin van de dag hahahaha, goed om te weten, stiekem weet je het ook wel maar is goed om scherp te blijven net wat L zegt.

  Reageer
 3. Mathilde 6 jarengeleden

  De meeste dingen wist ik wel, maar de luxe broodjes is wel een eyeOpener! Ik dacht een volkoren pistolet is ongeveer 1,5 boterham, maar daar zat ik toch goed naast!
  Wat vind jij van roomboter? Behalve dat het natuurlijk erg vet is? Ik bak en braad ermee omdat wij zo min mogelijk e nummers gebruiken. Olie gebruik ik ook veel, maar een gehaktbal krijg je daar echt niet goed mee bruin gebraden. ?
  Succes, je hebt altijd weer superleuke dingen geblogd! Dankjewel

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Graag gedaan!! Roomboter is prima, maar gebruik niet teveel!

   Reageer
 4. E 6 jarengeleden

  Hoi Marloes!

  Nuttige video! Daar sta ik niet zo vaak bij stil….

  Ik kijk vaker je video’s, erg leuk! En telkens zie ik dat je echt super mooie nagels hebt! Nu durf ik het dan toch maar te vragen… Hoe doe je dat?! Welke nagellak is het? En welke draag je in deze video?
  Ook al is uiterlijk niet het belangrijkst… toch leuk om er mee bezig te zijn 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Lief!! Dank je wel. Het zijn mijn eigen nagels, ook voor je nagels doet gezond eten veel goeds :). NU moet ik zeggen dat ze door mijn vakantie wel langer zijn dan normaal. Ze breken anders vaak af tijdens het huishouden doen, maar dat heb je op vakantie natuurlijk niet :). Dit is een rode kleur van Catrice. Oh trouwens, als ik broze nagels krijg, gebruik ik vaak Trind Balsem en nail repair…is echt mijn holy grail!

   Reageer
 5. Tamara 6 jarengeleden

  Oef..die noten…. Ik schrik me een hoedje….
  En ik bijna elke avond aan de noten, want….”die zijn gezonder dan chips”

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Goed om te weten dan :), een paar noten is helemaal niet erg…maar je eet snel teveel.

   Reageer
 6. Ise 6 jarengeleden

  Hmm die ijskoffie van de supermarkt. Dat blijft mijn guilty pleasure 😉

  Reageer
 7. Alia 6 jarengeleden

  Marloes, je hebt goed je best gedaan, maar kan me nog maar weinig leren. Toch een erg goede video. Je merkt dat mensen zaken horen die ze nog niet wisten. Ik had zelf nog nooit stil gestaan bij sushi, maar ook in restaurants probeer ik er voor te zorgen dat ik in ieder geval een gram of 150 aan groenten eet.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: