Sporten voor afvallen

10 Interessante artikelen over gezond leven #6

Af en toe neem ik je mee de geschiedenis van optimavita.nl in. Sinds 2013 schrijf ik iedere dag artikelen op mijn blog, dus het zit er dik in dat je nog niet alles gelezen hebt :). Dat hoeft ook niet, want er staan heel wat artikelen op die ik inmiddels al een keer in een nieuw jasje heb gestoken. Er is ook echter veel dat WEL nog even leuk is om terug te lezen. Die interessante oude artikelen bespreek in hier!

Na de vorige ‘interessante artikelen blog, zijn we beland in maart 2015. We werken langzaam verder naar het heden. Hieronder leesvoer van 4 jaar terug.

1.Hoe maak je een perfecte smoothie

Als je me al langer volgt, dan weet je misschien dat ik niet perse zo’n fan ben van smoothies. Naar mijn idee zijn ze minder gezond dan ze lijken. In dit artikel geef ik je tips voor hoe je tóch een gezonde smoothie kunt maken.

2. Koolhydraten, wat gebeurt er in je lichaam

Jeetje…ik heb het gevoel dat ik deze video 2 jaar geleden heb opgenomen. Dat is kennelijk niet zo! Ik probeer je zo goed mogelijk uit te leggen wat er gebeurt als je koolhydraten eet.

3. Havermoutpannenkoeken met kwark en frambozen

Dit gerechtje maak ik nog steeds zo graag! Ik vind het super lekker, het vult me heel goed, het zit boordevol eiwit en het is nog gezond ook. Wat wil je nog meer? Ik raad je zeker aan dit eens te proberen.

4. Wat is cholesterol en wat doet het in ons lichaam?

Toenmalig stagiaire (en nu vriendin!) Anneloes schreef dit artikel over cholesterol. Ik ben er nog steeds heel blij mee, want je leest er duidelijk in wat het nu eigenlijk is.

5. Fit worden en gezond leven – Mijn verhaal

In 2015 schreef ik een artikel waarin ik precies vertelde hoe het proces naar gezond leven bij mij is gegaan, inclusief foto’s. Inmiddels kan ik zeggen dat ik na die tijd nog steeds gegroeid ben hierin. Ik vind dat mijn balans nu nog beter is geworden dan toen, ook al dacht ik er toen al te zijn. Zo blijven we door leren :).

6. Wat is alcohol en wat doet het in ons lichaam

Na het verhaal over cholesterol, had Anneloes de smaak te pakken :). Ze schreef ook een super interessante blogpost over alcohol en wat het doet in ons lichaam. Zeker goed om af en toe even terug te lezen als reminder.

7. Koolhydraten, zijn ze slecht voor je

Ook ik had de smaak te pakken :). Ik maakte een vervolgvideo over koolhydraten. Wat is de kwaliteit toch slecht! Maar achter de inhoud sta ik nog steeds. Koolhydraatarm eten kan helpen, maar ik raad het niet aan als eerste oplossing.

8. 10 veelgemaakte fouten bij het afvallen

Ook dit artikel is denk ik voor velen handig om eens terug te lezen. Ik vertel namelijk over 10 fouten die ik heel vaak zie bij mensen die willen afvallen. Ik geef je tips en leg uit wat je in mijn ogen beter kunt doen.

armen thuis trainen 2

9. Tips: Sporten met warm weer

Het komt er hopelijk weer aan, warm weer! Sporten kan dan lastig zijn. Ik merk dat veel mensen tijdens warme dagen liever niet trainen. Mocht je dit toch willen doen, dan geef ik je in dit artikel tips!

10. Gezond ontbijten in een hotel

Er is weinig in de wereld beter dan een hotel ontbijt ;). Soms ga ik gewoon lekker all-out met pannenkoeken en luxe broodjes en soms wil ik toch een beetje gezonde keuzes maken. Daarvoor geef ik je tips in dit artikel.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze artikelen terug te zien! We zijn inmiddels aangekomen in juli 2015. Laat ook even weten of je nog een volgende editie zou willen zien van deze serie, of dat het nu genoeg is geweest :).

Groetjes, Marloes

Welke van deze artikelen heb jij terug gekeken?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram