In het ‘My day in food’ artikel van afgelopen woensdag, zagen jullie dit gerecht al voorbij komen. Ik vroeg toen of jullie het leuk vonden om het recept te zien en jullie reageerden massaal positief! Dank jullie wel daarvoor, ik vind het ontzettend leuk om al jullie reacties te lezen. Vandaag daarom het recept van een super eenvoudig, snel te bereiden en onwijs lekker gerecht: Volkoren pasta met spinazie en zalm.
Als ik niet veel tijd heb om te koken, is dit een van mijn favoriete gerechten om te maken. In 15 minuten heb je namelijk een gezonde maaltijd op tafel staan, boordevol vitamines, mineralen, goede vetten en voedingsvezels.
Ingrediënten (2 personen)
- 200g gerookte zalm
- 150g volkoren pasta, ik gebruikte penne
- 400g spinazie (Normale, niet à la creme! Vers of diepvries)
- 1 ui
- 1 lepeltje creme fraîche
- Peper naar smaak
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd ondertussen de ui in stukjes en de gerookte zalm in reepjes. Doe een klein beetje olie of vloeibare bak- en braad in de pan. Als het warm is geworden voeg je de ui toe, deze bak je totdat hij bijna gaar is.
Vervolgens voeg je de spinazie toe. Blijf af en toe doorroeren en laat op een middelhoog vuur staan totdat de spinazie volledig warm is. Voeg nu één lepeltje crème fraîche toe. Crème fraîche is heel vet, daarom gebruiken we een heel klein beetje. Ik nam een koffielepel (een iets grotere theelepel) en schepte hiermee één lepel in de pan.
Vervolgens zet je het vuur heel laag en voeg je de reepjes gerookte zalm bij het spinaziemengsel. Roer even door en doe direct het vuur uit! De zalm krijgt door de warmte van de andere producten genoeg warmte mee om gaar te worden, als je het vuur aan laat wordt de zalm snel te gaar. Voeg ook peper naar smaak toe (zout is niet nodig! De gerookte zalm is al erg zout) en roer het geheel goed door.
Giet de pasta af, verdeel het over de borden en doe hier het spinaziemengsel overheen. En klaar is je heerlijke maaltijd!
Albert en ik eten dit heel graag voor het sporten. Het is een prima basis voor een flinke workout en ligt toch niet te zwaar op de maag. Bovendien geeft het veel vitamientjes en mineralen die het lichaam goed kan gebruiken!
Veel succes als je dit gerecht gaat maken!
Groetjes, Marloes
Wat is jouw favoriete snel-klaar gerecht??
Dit ga ik zeker eens maken!
Leuk! Laat maar weten hoe je het vond 🙂
Ziet er erg lekker uit! Ik maak wel vaker pastagerechten met spinazie, maar met zalm heb ik nog nooit gehad. Ik ga dit recept zeker proberen!
Zeg Marloes……wat doe je met de rest van de crème fraiche? Kun je dat in kleine opties invriezen???
Goede vraag Tiny! Je kunt tegenwoordig ook hele kleine verpakkingen kopen, die laat ik meestal in de koelkast staan met een zakje erom heen. Ze blijven ongeveer 1,5 week goed. Als hij niet meer goed is, gooi ik hem weg. Geen idee of invriezen gaat…
Ziet er heerlijk uit! Weer een fijn en gezond snel-op-tafel-recept 🙂
Dank je!
Dat ziet er lekker uit! Heb je tips hoe je dit gerecht vegetarisch kunt maken? Dan maak ik het ook een keer 🙂
Ik zou er dan in plaats van zalm fetakaas of tofu aan toevoegen! Succes 🙂
Ziet er lekker uit Marloes ga ik zeker eens proberen als Opa er ook zin in heeft. Dat vraag ik altijd eerst even.
Dit was weer een lekker receptje waar we van hebben genoten.
Krijgt ook een plaatsje in mijn optimavita receptenmapje .
Dank u wel Marloes.
Ik bekijk je site nu voor het eerst, en ik vind het nu al leuk! Je schrijft echt leuke artikelen, en de recepten die er in voorkomen lijken me ook heerlijk! Ik ben fan!!
Dank je wel Marjolein! Welkom 🙂
hallo marloes,
ik heb van de week deze site ontdekt en ook ik ben fan hoor!
goeie artikelen met tips, recepten en filmpjes.
je work outs ga ik ook zeker proberen en vandaag dit recept gemaakt.
mijn partner was sceptisch maar heeft heerlijk zitten smullen.
ook wij gaan savonds naar de sportschool en ik ben zoekende wat we voor en na het sporten kunnen eten.
dit hebben we nu voor het sporten gegeten.
en bevalt goed. groetjes christa
Leuk Christa! Welkom
Ik heb het nu in de pan zitten haha. Ben heel benieuwd, met name ook of de kinderen het lekker gaan vinden 😉
Hey Marloes. Ik kwam bij dit recept terecht via je nieuwe weekmenu. Het viel me op dat Albert er nog bij staat en ik kan me voorstellen dat dat wat verwarrend is voor je nieuwe volgers. Dit recept is overigens heerlijk! Ik doe er vaak nog wat dille door