Recept: Super simpele pastasaus zonder potje of pakje

Ik merk dat heel veel mensen bij het maken van pasta uit gemak kiezen voor saus uit een potje of een pakje. Ik wil je vandaag laten zien dat het ook super simpel en super snel zonder kan!


Pakjes of potjes sauzen bevatten veel onnodig vet, zout en andere toevoegingen. Ik maak daarom altijd mijn eigen pastasaus, net zo makkelijk en super lekker! Ik gebruik hiervoor een pakje gezeefde tomaten. Natuurlijk kun je verse tomaten gebruiken, dit is nog lekkerder, maar wel meer werk. Deze pasta is niet alleen heel makkelijk, maar ook binnen 15 minuten klaar.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g volkoren pasta naar keuze, dit is de hoeveelheid die je ongekookt afweegt.
  • 200g gehakt
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Kruiden naar keuze, ik gebruikte peterselie, tijm en peper

Je kunt in plaats van gehakt ook gaan voor ander mager vlees naar keuze, bijvoorbeeld kip of hamblokjes. Je kunt ook vis gebruiken, of een vleesvervanger naar keuze. Voor wat extra pit kun je een rode peper of wat sambal toevoegen.

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in stukken en fruit deze even heel kort aan tot hij net een beetje glazig is. Voeg vervolgens het gehakt bij en rul het fijn. Als het gehakt half gaar is, kun je de knoflook toevoegen. Snijd deze heel fijn, of gebruik een knoflookpers. Je zou nu ook groenten kunnen toevoegen, ik kies er in dit recept voor om een salade erbij te serveren. Als het gehakt gaar is, voeg je de kruiden toe. Je kunt ook een kruidenmix gebruiken, als je het moeilijk vindt om te kiezen welke kruiden je wilt gebruiken. Kies dan een mix zonder zout, want dit zit al in de gezeefde tomaten. Gebruik dan bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden. Doe als het laatste een flinke scheut van de gezeefde tomaten erbij en roer het geheel door. Verwarm het geheel even door en je bent klaar!

1

Doe de pasta op het bord en schep de saus eroverheen. Serveer er een salade bij, ik maakte een hele simpele van sla, tomaat en komkommer met een beetje balsamicoazijn erover. Zorg ervoor dat je per persoon 200g groenten toevoegt!

Je kunt wat kaas over de pasta raspen, maar dit levert extra calorieën en vet. Neem dan liever wat minder gehakt, bijvoorbeeld 75g per persoon en wat geraspte kaas erover.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete recept voor pastasaus?

12 reacties

  1. Ik maak alweer twee jaar mijn saus zelf. Fijn om te zien hoe het ook kan ( al valt ui als smaakmaker weg voor mij vanwege prikkelbare darm) en je gebruikt zoveel producten van Lidl. Ik ook! Blijf vooral recepten posten, ik haal er veel voordeel uit. Bedankt!

  2. Leuk! kun je wat je over houdt aan gezeefde tomaten nog in de koelkast bewaren? ik vind het altijd zo zonde iets weg te gooien. Ik heb trouwens 1 potje saus in de AH gevonden met alleen groenten, tomaat en citroenzuur, verder niets toegevoegd. Dat is de saus met courgette van AH excellence lijn.

  3. Heel makkelijk recept, dit ga ik zeker ook proberen. Ik heb echt moeite om zelf pastasaus te maken, ze valt altijd wat te waterachtig uit 🙂 Dat komt waarschijnlijk omdat ik hele gepelde tomaten uit blik erin kap.

    Net als Rosa wil ik weten wat je best met je overschot van gezeefde tomaten kan doen ?

    Bedankt voor de goeie video en uitleg, doe zo verder!

    1. Misschien even op hoog vuur goed laten doorkoken zodat het indikt? Wij maken van tomatensaus die we over hebben een dikke saus voor op je boterham. Plakje kipfilet/casselerib/ham erop en even onder de grill en dan heb je een gezond pizzabroodje! Zo lekker!

  4. Hmm ziet er lekker uit. Ik ga het zeker eens proberen en dan met wat courgette, paprika en champignons nog extra er doorheen denk ik. (ben gek om de combinatie courgette, paprika, uit en champignons bij pasta of rijst)

  5. de overgebleven tomatensaus kun je ook invriezen. Sommige mensen doen het in een ijsblokjesvorm.
    Dan kun je de volgende keer pakken hoeveel je nodig hebt.
    Ik pak altijd een klein bakje of bekertje en vries het in een boterhamzakje in het bakje/bekertje in.
    Als het bevroren, kan het bakje/bekertje erom weg.

  6. Leuk, bedankt voor het recept, ik ga er morgen mee aan de slag, normaal heb ik idd altijd een potje haha!! maar dit is eigelijk net zo makkelijk

  7. Hoi Marloes!

    Ik denk dat het heel belangrijk is wat je van huis uit mee hebt gekregen. Ik heb nooit beter geweten dan de saus zelf te maken. Ook met soepen e.d. Nog even een tip: eerst het gehakt rullen en dan halverwege de ui en knoflook erbij. Scheelt weer een scheutje olie. En ik doe altijd gepelde tomaten en een blikje puree. Dan is de saus naar mijn mening iets smaakvoller.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram