Recept: Penne met Asperges en Gerookte ham

P1010379

Ik weet dat veel van jullie genieten van de recepten die ik plaats, daarom vandaag een nieuwe! Er liggen weer volop asperges in de winkel, daarom leek het me leuk om daar een recept mee te maken. Asperges geven mij altijd een instant-zomergevoel. Veel mensen kennen de asperges met een vette roomsaus, met dit recept laat ik je zien hoe je ze een stuk minder vet, maar toch erg smaakvol kunt maken. Deze pasta is binnen 15-20 minuten klaar!

Ingrediënten (2 personen)

  • 500g groene asperges (witte kan ook, maar dat ziet er een stuk minder leuk uit)
  • 150g penne, bij voorkeur volkoren
  • 100g gerookte ham naar keuze (Proscuito, Schwarzwalder, Parmaham etc.)
  • 1 ui
  • 50g pittige harde kaas (Parmezaan, Pecorino, Grana Padano etc.)
  • Een eetlepel tijm

Collage 1

‘Schil’ met een dunschiller het buitenste randje van de asperges en snijd ze in stukjes. Houd de kopjes apart. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzing op de verpakking. De volkoren penne was uitverkocht, dus ik gebruik hier normale. Als je meer voedingsvezels en meer verzadiging wilt, raad ik volkoren penne aan. Spoel de aspergestukjes af onder de kraan.

Collage 2

Kook de stelen van de asperges 3 minuten. Houd de kopjes nog even uit het water. Snijd ondertussen de ui en de ham in grove stukken. Na 3 minuten kunnen de aspergekopjes bij de stelen, kook ze nog 3 minuten door.

Collage 3

Bak de ui in een klein beetje olie op hoog vuur in +- 1 minuut glazig en voeg vervolgens de ham toe. Bak nog ongeveer 2 minuten door op hoog vuur.

P1010377

Giet de penne en de asperges af en doe ze bij de ui en de ham. Strooi hier een eetlepel tijm overheen. Natuurlijk kun je hiervoor ook andere kruiden naar smaak voor gebruiken. Zout is niet nodig, dit zit al voldoende in de ham.

P1010379

Verdeel het mengsel over de borden. Rasp de kaas en strooi deze over het gerecht. Ik gebruikte Grada padano, maar iedere pittige harde kaassoort is prima.

Klaar is je heerlijk zomerse pasta! Eet smakelijk.

Groetjes Marloes

Wat is jouw favoriete recept met asperges?

9 reacties

  1. Ik heb ‘m vanavond geprobeerd met als toevoeging knoflook en beetje limoen (sap); en basilicum in plaats van tijm. Goddelijk lekker! Super recept jongens 🙂

    Liefs, Jorien

  2. Zoveel lekkere recepten op je site. Ik heb ook al een paar (beginners) oefeningen gedaan. Dank voor alle verfrissende info.
    Ik probeer af te vallen en energie te krijgen. Heeft dit recept niet wat veel calorieën?

    1. Vind ik niet :), maar ik ben ook niet zo’n calorieën teller. Ik vind een verzadigd gevoel krijgen door gezonde producten belangrijker, omdat je dan later op de avond geen trek meer krijgt. Dank je wel voor je compliment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram