Recept: Heerlijk Bananenbrood met Havermout en Noten

notenbrood

Door Daniëlla- Het is weer tijd voor een heerlijk tussendoortje, een tijd geleden heeft Marloes jullie een recept laten zien over gezond bananenbrood, dat kun je terug lezen hier. Vandaag heb ik hierop een andere variatie gemaakt met een lekkere noten mix met cranberry’s en het volkorenmeel vervangen door havermout. Al benieuwd geworden naar het resultaat?

Allereerst leg je de ingrediënten die hieronder staan klaar voor gebruik. Zorg ervoor dat de oven even voorverwarmt op 200 graden. Pak alvast een grote bak om de mix van het recept in te maken en een garde.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gram havermout
  • 3 eetlepels notenmix met cranberry’s (ik gebruikte jumbo eigen merk)
  • 1 1/2 thee lepel kaneel
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • halve theelepel zout
  • 100 ml melk
  • 2 eieren

recept bananenbrood ingredienten

Bereiding
Als de oven is voor verwarmt en je hebt alle ingrediënten klaar gezet, prak je van de drie bananen een mooi gelei. Je doet dit door te rijpe bananen te prakken tot één geheel, hierdoor komt de smaak beter door het brood.

Breek de eieren in een grote kom en kluts deze even door elkaar. Voeg de 100 ml melk en de 200 gram havermout hieraan toe en roer het nog even goed door. Voeg de bananengelei toe aan de mix en roer het goed door. Voeg de kaneel, het zout, het bakpoeder en de noten mix als laatste toe en roer het geheel goed door.

recept hoe bananenbrood maken

Verdeel de mix over een bakplaat met twaalf vakken erin, je kunt natuurlijk ook een cakeblik gebruiken. Dan wordt het geheel echt een brood en kun je zelf de plakken ervan snijden. Zelf vind ik de muffin variant van het brood erg leuk om op te trakteren. Doe het geheel voor ongeveer 30 minuten op 200 graden in de oven. Met het muffin cake blik zal de havermout notenbrood ongeveer in 30 minuten klaar zijn, in het grote cakeblik duurt dit even wat langer! Laat het dan voor 45 minuten in de oven.

Laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Bewaar hem luchtdicht, maar onthoud dat er geen conserveermiddelen inzitten, hij zal dus niet veel langer dan 2-3 dagen lekker blijven.

recept notenbrood

Vergeet niet lekker te smullen van dit noten bananenbrood!;)

Groetjes, Daniëlla

Wat vinden jullie van de nieuwe variatie op het bananenbrood?

16 reacties

  1. Oeh wat lekker en een fijn recept zeg! Ik lees ook vaak dat mensen dit eten als ontbijt.. Maar hoeveel moet je er dan eten? 2?
    Liefs, Tessa

  2. Hoi Daniëlla,

    Mijn recept voor bananenbrood/muffins is bijna hetzelfde. Ik combineer vaak havermout met zelfrijzendbakmeel + zakje bakpoeder. Dit zorgt er voor dat het nog wat luchtiger wordt en wat meer rijst.

    Verder strooi ik het bananenbrood/muffins af met een beetje geraspte kokos voor hij in de oven gaat.

    Gr. Bart

  3. Ik heb ze gisteren gebakken!
    Helaas zijn ze net iets te donker geworden, maar de smaak is goed.
    Ik houd niet van noten, maar die heb ik vervangen door rozijnen, een prima alternatief!

  4. Hoi hoi,

    Dit is zoooo lekker! Eet het elke week, met variatie. Dan noten, cacao nibs, gedroogd fruit of zaden. Puur genieten!

    Bedankt hiervoor!

    Lieve groet bianca

  5. Hallo

    Sinds gisteren mijn eerste bananenbrood gebakken met bloem, maar wil het ook wel eens met havermout proberen.
    Kan dat met havermout van de Quaker? En moet ik die dan nog extra fijnmalen of rechtstreeks uit het pak gebruiken?
    Vraag me af of het dan wel voldoende mengt met de rest om een broodstructuur te krijgen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram