Recept: ‘Healthy Mugcake’

healthymugcake

Door Daniëlla- Voor vandaag hebben we een nieuwe variant op de gezonde ‘Mugcake’. Hij is wel wat calorierijker dan normaal, maar super lekker als ontbijt/lunch of als tussendoortje. Ik zou het niet aanraden om hem dagelijks te gaan eten, maar voor af en toe is dit een heerlijk vullend tussendoortje! Zo bevat hij genoeg eiwitten en koolhydraten en zou je hem zelfs na het sporten goed kunnen gebruiken;).

Ingrediënten

  • 1 Ei
  • Klein scheutje melk
  • 5 walnoten
  • 4 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels brinta (ik gebruikte een B-merk brinta)
  • 1 blokje chocolade (10 gram)
  • 1 banaan

ingredientsmugcaake

Hoe maak je hem klaar?
Allereerst klop je een ei op, roer hem even goed door dat alles goed met elkaar gemixt is. Hierna ga je een banaan prakken tot het een geheel wordt. Voeg het ei toe aan de geprakte banaan.

howtomakeit

Meng dit goed door elkaar heen, voeg dan de vier eetlepels havermout toe met twee eetlepels brinta, doe er een scheutje melk bij en roeren maar! Wanneer het weer een geheel is, verkruimel je vijf walnoten door de mix. Daarna breek je het blokje chocolade in kleine stukjes en mix je ook dit erdoor. Het mixen kun je gewoon met een vork doen, dit hoeft niet met de staafmixer.

Zet het in de magnetron voor 2 minuten op de turbo-stand, even wachten en klaar is de mugcake! Kijk even goed of de bovenkant ‘droog’ is, per magnetron wil het wel eens verschillen hoelang hij erin moet. Is hij echt ‘droog’? Dan is hij ook echt klaar ;).

mugcakeee

Je kunt het beste eerst een bord op het schaaltje doen en dan het geheel omdraaien. De combinatie warme banaan, met walnoten en gesmolten chocolade vind ik zelf erg lekker!! Hoop dat jullie er ook zo van kunnen genieten. Alvast eet smakelijk!

Groetjes, Daniëlla

Wat is jullie favoriete combinatie van de Mugcake? En hebben jullie wel eens zelf een Mugcake gemaakt?

 

 

11 reacties

  1. Dat is toevallig! Heb net een mugcake als ontbijt gegeten!
    Mijn recept was:
    1 ei – 2 eetl amandelmeel – 1 eetl speltmeel – 1 theelepel bakpoeder – 3 eetl ongezoete appelmoes – 3 eetl instant koffie (opgelost in heet water) – een paar stukjes hele pure chocolade.
    Mix alle natte ingrediënten, mix alle droge ingrediënten behalve de chocolade, voeg de natte en de droge mix (zonder chocola) bij elkaar en roer goed door. Leg de stukjes chocola op de bodem van je kom (of mug) en doe daar het gemixte ‘deeg’ over. Zet het 2 minuten in de magnetron, draai het om op een bordje en tadaaaa! De mugcake is gaar als het ‘deeg’ niet meer vloeibaar is. Anders nog even terug in de magnetron! En let op; de chocola is heeeeeeet!

  2. Direct maar uitgeprobeerd. Had geen chocola in huis maar wel pure hagelslag. Ik vind het een stevige hap voor af en toe wel lekker. Wel handig dat het snel klaar is. Zijn er nog meer lekkere varianten?

  3. ziet er heerlijk uit! snel een keer proberen.

    Ik had vanochtend ook een heerlijk ontbijtje.
    havermout (warm) met aardbeien kokos en 1 blokje pure chocolade (92%) maar iets minder kan ook natuurlijk;)

  4. Regelmatig eet ik de al eerder bekende mugcake. Die met banaan, ei en havermout. Zelf voeg ik er dan nog chiazaadjes en lijnzaadjes aan toe en een paar rozijntjes. Een stevig ontbijtje of goede lunch! Maar waarom zou je bovenstaande mugcake niet elke dag moeten eten? Vanwege de 5 walnoten en dat stukje chocolade?

  5. Ik houd er niet zo van om voeding in de magnetron klaar te maken, daar de voedingsstoffen hierin kapot gaan, en de structuur van vitamines en mineralen verandert. Kan ik deze cake ook gewoon in de oven klaarmaken?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram