Hi! Ik ga jullie vandaag in een video laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf gezonde kipburgers kunt maken. Hierdoor bevatten je burgers geen onnodige toevoegingen, wat in de winkel vrijwel altijd wel het geval is. Ook kun je zelf variëren met verschillende smaken. Kijk maar mee.
Ingrediënten (3 burgers)
- 250g kipfilet
- 1 ei
- Paneermeel
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke theelepel kerriepoeder
- 1 flinke theelepel tijm
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel peper
Natuurlijk kun je de kruiden naar smaak wisselen. Denk ook eens aan paprikapoeder, peterselie, bieslook, basilicum of komijn voor een totaal andere smaak. De knoflook kun je weglaten als je dit niet lekker vindt. Extra pit? Voeg dan een beetje sambal of wat (verse) rode peper toe.
Bereiding
Doe de kipfilet, het ei, de kruiden en de knoflook (geperst!) in een keukenmachine, of zoals ik in een maatbeker. Mix alles fijn met de machine of gebruik een staafmixer. Het gaat sneller als je de kipfilet vooraf in stukjes snijd.
Als het geheel goed fijn is en alle ingrediënten gemengd zijn, dan leg je het op een bord of in een kom. Nu voeg je paneermeel toe (of fijngemaakte havervlokken) totdat de massa niet meer heel plakkerig is en je er burgers van kunt maken. Verdeel het mengsel in drie gelijke stukken en maak hier burgers van +- 1,5cm dik van.
Zet een koekenpan met een beetje olie op het vuur. Bak hierin de kipburgers in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer de burgers met groenten en aardappels naar keuze.
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Ga jij deze burgers maken? Laat me weten wat je ervan vond!
Deze ga ik zeker eens proberen! Bedankt voor de tip 🙂
Graag gedaan! 🙂
Deze ga ik onthouden ^^
Die zien er lekker uit! En wat een makkelijk recept! Ga ik zeker een keer maken!
Ziet er lekker uit! Leuk om een keer uit te proberen voor het weekend (als ik veel tijd heb om te koken). liefs Rosalie
Ziet er lekker uit. Zou ik ze met kipkruiden kunnen maken?
Ja hoor, prima!
Ze zien er super lekker uit en makkelijk te maken eigenlijk zeg 😉
Gisteravond gemaakt en ze waren heerlijk. Ik probeer nu vaker zonder pakjes en zakjes te koken en dit recept sloot daar goed bij aan.
Kunnen ze eventueel ook in de oven?
Wij hebben ze net gegeten, echt heeeeerlijk!!
Superr lekker !! Ik ben heel blij met dit recept. Hopelijk volgen er meer recepten Marloes
gr Serife
Ik zocht op internet hoe ik ze kon maken, jou manier heb ik toegepast! Praktisch en goed filmpje! Ze waren heerlijk (en gezond)!
Leuk om te horen Margreet! Dank je wel.
Dag Marloes,
Het lijkt mij een heerlijk recept. Ik vraag mij af waarom jij geen kruiden gebruikt van “De Kruidenspecialist” van de markt in Groningen.
Wellicht doe je dit inmiddels al wel. De post is namelijk al meer dan een jaar oud. 😉
Groetjes,
Nienke
Ik koop hier inderdaad wel eens mijn kruiden 🙂
Dank je voor het recept. Nóg gezonder doen? Dan de burgers in kokosolie bakken! 😉
ik ga deze zeker uitproberen ,, en dan grillen op de bakplaat.
bedankt Marloes
kan je deze ook maken en invriezen (ik ben alleen)
Ja hoor!