Recept: Gnocchi met Geitenkaas en Rucola

Klaar

In de boodschappenvideo van woensdag liet ik je zien dat ik een pak gnocchi kocht. Vandaag laat ik je een recept zien met dit niet zo heel bekende product. Je moet ervan houden, maar wij vinden het lekker! Een leuke afwisseling in je wekelijkse maaltijden. Ik maakte dit gerecht vegetarisch en gebruikte geitenkaas als vleesvervanger. Super snel, simpel en lekker, kijk snel verder!

Gnocchi is een kruising tussen aardappel en pasta. Je kunt het zelf maken door aardappel te mengen met bloem, recepten kun je wel vinden op internet. Ik koos voor de gemakkelijke weg en nam een kant en klaar pak. Je kunt deze bij de meeste supermarkten vinden in het pasta-schap.

Ingrediënten (2 personen)

  • +- 450g gnocchi (150-200g voor een vrouw en 200-250g voor een man)
  • 100g geitenkaas
  • 1 bakje champignons
  • 2 tomaten
  • 1 flinke ui
  • +- 50g rucola
  • Een klein scheutje olie om in te bakken

Op het pak gnocchi wordt een portie van 125g aangeraden, ik vind dit echter vrij weinig. Gnocchi vult flink, dus je hebt niet heel veel nodig, maar 125g is voor mij echt niet voldoende. Ik raad je aan de porties hierboven aan te houden met de kleinste hoeveelheden voor kleine eters en de grote hoeveelheid voor grote eters.

Bereiding
Snijd de ui, de champignons en de tomaten in grove stukken. Brokkel de geitenkaas. Doe de gnocchi in een pan en giet er water op totdat het net onder staat. Wil je snel klaar zijn? Kook dan alvast het water in de waterkoker. Zet de pan met gnocchi op het vuur. Doe wat olie in de pan en bak hierin de uien op middelhoog vuur.

Collage 1

Als de uien glazig zijn, kunnen de champignons erbij. Bak deze mee tot ze gaar zijn en voeg dan de tomaat toe. Als de tomaat warm is (na ongeveer 1 minuut) kan de rucola erbij. Roer nog even een minuut door zodat de rucola iets slinkt. Als de gnocchi boven komt drijven, kook je deze nog 2 minuten door en dan giet je het af.

Collage 2

Verdeel de gnocchi over de borden en doe het groentenmengsel erover. Strooi de geitenkaas over het gerecht en je bent klaar!

Klaar

Zoals ik al zei vult gnocchi ontzettend, de portie lijkt misschien klein maar je zult er echt genoeg aan hebben. Wij hebben heerlijk gesmuld van dit gerecht, dat echt een probeersel was op dat moment!

Tip: houd je niet van de ‘smushy’ structuur van gnocchi? Bak het dan even kort in een pan.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens gnocchi? Wat vind jij ervan?

13 reacties

  1. Was op zoek naar inspiratie voor vanavond en ga dit lekker proberen!!:)
    misschien ook nog n paprikaatje of aubergine erdoorheen voor nóg iets meer groenten… ^^
    xxx bedankt!
    en bedankt voor alle leuke inspiratie op je blog trouwens, echt heel leuk om te lezen (en proberen ;))

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram