Recept: Gezonde Eiersalade

Eiersalade

Een van de uitdagingen van deze maand is om alleen maar gezonde soorten broodbeleg te nemen. Ik heb jullie een lijst gegeven met variaties, waarin ook ‘zelfgemaakte gezonde salades’ voorkwam. Ik liet al eens eerder zien hoe je zelf tonijnsalade kunt maken. Vandaag maak ik een gezonde variant op eiersalade!

Salades uit de winkel bevatten vrijwel altijd veel vet, suiker, zout en kleur- en smaakstoffen. De salade die ik je vandaag ga laten zien is een veel gezondere variant! Omdat hij geen conserveringsmiddelen bevat, kun je hem alleen niet zo lang bewaren. Ik zou zeggen maximaal 2 dagen, als je hem afgedekt in de koelkast bewaard.

Ingrediënten 

  • 3 eieren
  • 2 lepels magere kwark
  • Kleine eetlepel ketjap
  • Een stuk komkommer (+- 6 cm)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel chilipoeder (je kunt natuurlijk ook andere kruiden naar keuze toevoegen!)

Bereiding
Kook de eieren totdat ze redelijk hard zijn (+-5 minuten koken als je met koud water begint). Snijd ondertussen de komkommer in hele fijne stukjes. Als de eieren gekookt zijn, dan laat je ze schrikken met koud water. Vervolgens pel je ze en prak je ze fijn.

Collage1

Doe de geprakte eieren in een kom. Voeg hier de magere kwark aan toe. Vervolgens doe je er ook de komkommer, de ketjap en de kruiden bij. Roer alles heel goed door elkaar en je gezonde eiersalade is klaar! Varieer lekker met kruiden naar smaak als je dat wilt.

Collage2

Je kunt deze eiersalade als broodbeleg gebruiken, maar het is ook heerlijk voor op een toastje of op een plakje komkommer als gezond hapje. Zo kun je op een verjaardag of in het weekend iets lekkers op tafel zetten, dat ook nog eens gezond is!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens zelf salades?

21 reacties

  1. oooh dit ziet er heerlijk uit!! Denk dat ik die voor vanavond ga maken, gewoon lekker op een toastje na een druk dagje werken!

    1. Heerlijk ik maak ook vaak een eiersalade
      Soms doe ik er bieslook in.Omdat ik van pittig hou raspt ik er meestal een stukje ui er bij in. Deze variant ga ik zeker maken bedankt voor je recept het ziet er geweldig lekker uit

  2. Dit recept ga ik zeker een keer maken. Jou recept voor tonijnsalade is 1 van mijn favorieten dus deze zal vast ook heerlijk zijn!

    1. Lieve Marloes,
      hier is een sukses story: ben 17 kilo afgevallen en moet noch acht meer naar het “ideale”gewicht. Ik ha en heb heel veel aan je cardio workou voor beginners, die twee keer per dag doe. M’m slanking heeft veel van m’n vrienden geinspireerd en ik wil graag weer een vriendin je video sturen. Ik bedoel de 10 min oefeningen in vijf delen twee keer uitgevoerd, waar jij aan het eind met je poes Jack praat. Nu kan ik hem niet weer vinden! Kun je me helpen?
      Liefs uit Costa Rica
      Wiet, ( 77)

  3. Ziet er lekker uit! Als ik zelf eiersalade maak doe ik er altijd augurk,uitjes (zure),kerrie,majoraan door. Zitten daar meer calorieën in? O,ja en meng er wat halvanaise door!

  4. Wat een goed idee om kwart te gebruiken in plaats van al die mayonaise!
    Dit ga ik zeker proberen want ik ben gek op eiersalade.
    Super bedankt 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram