Jullie zijn ontzettend fan van de ‘my day in food’ en de ‘your day in food’ artikelen. Logisch, want het is ook super leuk om te zien wat een ander eet en drinkt. Het leek me ook leuk om zoiets eens in videovorm te doen! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Kijk mee naar mijn ‘Full day of eating’.
Ik zal hieronder nog even samenvatten wat ik heb gegeten en gedronken, voor diegene die stiekem op hun werk kijken en dus geen video kunnen zien ;).
Ontbijt: 250ml magere kwark met een banaan en 30g Berry Granola van Dorset Cereals. (niet de meest gezonde ontbijtgranen, maar wel heel lekker!
Tussendoor: Ik dronk flink wat water
Lunch: Een wrap met 100g hüttenkäse, tomaat, komkommer, zwarte olijven, sla, geroosterde pijnboompitten en Italiaanse kruiden. Ik dronk water.
Tussendoor: Een rogge/tarweboterham met pindakaas
Tussendoor 2: Ik reviewde Quaker Havermout Granola Flakes en snoepte ongeveer 30g uit het bakje.
Avondmaaltijd: 200g kipdijfilet met kipkruiden en 100g sperziebonen, 100g doperwten en 100g tomaat.
Snack na het sporten: Tijdens het sporten dronk ik veel water, na het sporten at ik ongeveer 75g druiven met 250ml magere kwark en een kleine lepel honing.
Ik ben benieuwd wat jullie vinden van deze video!
Groetjes, Marloes
Wat at jij vandaag/gister?
Misschien een hele rare vraag/opmerking hoor, maar ik “mis” de aardappels! Zelf ben ik nog erg zoekend in wat gezond is, en wat niet. Nu weet ik wel van aardappels dat er erg veel koolhydraten inzitten, maar op een of andere manier “moet” ik ze gewoon eten. Of pasta (de Volkoren variant) of rijst (zilvervlies natuurlijk ?) Kan ik nu beter bij mijn avondmaaltijd de koolhydraten achterwege laten?
Koolhydraten kun je inderdaad toevoegen! Dan neem ik minder vlees (100g). Maar het hoeft niet perse! Vandaag had ik er gewoon geen trek in :).
Gaik het tóch eens proberen ☺️
Grappige variant van ‘my day in food’. Leuk, in videovorm!
Die bakken kwark vliegen er ook doorheen 🙂
Hahahahah, ik houd inderdaad mega van kwark!! *bloos* Leuk om te horen dat je het leuk vond om te zien.
Is de spelt en Rogge ontbijtkoek een gezond tussendoortje?
Ik ken die nog niet…maar ontbijtkoek bevat vaak nog wel redelijk wat suiker.
Mijn favoriete artikelen! Leuk hoor, in videovorm!
Dank je!
Hoi marloes
wat een leuke vorm dit keer van je eetdagboekje!
super leuk gedaan zeg!
ik heb een kleine vraag: weet jij ook naast advocado en pindakaas, nog meer gezonde vetten voor op broodbeleg? ik zou graag wat gezonde vetten op mijn brood willen hebben, maar kom er gewoon niet uit:(
liefs marijke
Vis vind ik een perfecte variant!
Wanneer je het vraagt…
Vandaag ontbeten met pakweg 150 g ‘vlaams groentepannetje’ zonder bijgeleverde saus, met een ei erdoor en een glas citroenwater ernaast .
Tussendoor een banaan
Geluncht met een gekookt ei, een meergranenmaanzaadboterham met halvarine en coburgerham en paprikasoep met maïs, geïnspireerd op het recept dat op optimavita stond.
Tussendoor een tweede boterham met rauwe ham.
Als avondeten vier kleine kroketjes uit de oven en 200g krieltjes, 200 gram spinazie en pijnboompitten uit de wok.
Tussendoor nog een halve liter water, twee koffie, twee thee en een cappuccino en ik denk dat ik straks een Kornuit neem. Wel verdiend na een fulltime week training voor m’n nieuwe baan.
Iemand trouwens een idee sinds wanneer het maanzaadbrood van de appie meergranen is geworden in plaats van volkoren? Ik ben er niet blij mee.
Dank je wel voor het delen! Geen idee waarom…misschien had het onterecht het label volkoren?