| 22 mei 2013

Lunchtip: Healthy French Toast

De meeste van jullie zullen French Toast of Wentelteefjes kennen als een zoete en vette lekkernij. In deze video laat ik je zien hoe dit gerecht ook heel goed kan passen in een gezonde leefstijl. Het volkorenbrood bevat veel voedingsvezels en het ei veel eiwitten, daarnaast is dit gerecht rijk aan B-vitamines, ijzer en vitamine A.

Ingrediënten (per boterham)

  • 1 volkoren boterham
  • 1 ei
  • Een halve theelepel kaneel
  • Een scheutje vloeibaar bak- en braadproduct naar keuze

Klop het ei met de kaneel in een diep bord door elkaar. Leg de boterham in het mengsel en zorg dat het aan beide kant doordrenkt is met ei. Brood van een paar dagen oud is hiervoor ideaal, dit neemt het ei namelijk beter op.
Zet een koekenpan op het vuur en laat de olie of de boter warm worden. Leg de met ei doordrenkte boterham in de pan en laat hem goudbruin worden. Draai hem om en bak ook de andere kant bruin. Haal de boterham uit de pan. Je kunt hem eventueel beleggen met bijvoorbeeld kaas, ham of banaan. Wij vinden dit gerecht echter ook heerlijk zonder beleg!

Dit gerecht is heerlijk bij het ontbijt of bij de lunch. Het geeft je een langdurig verzadigd gevoel.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

10 reacties

  1. Na Julia Kang en de Voedselzandloper te hebben gelezen is jullie website een welkome aanvulling voor ideetjes en recepten.

  2. Yaay! Altijd op zoek naar blogs à la deze! Fijn om er weer eentje gevonden te hebben 🙂 Ik maak dit zelf ook vaak van oud brood, doe dan alleen nog een scheutje halfvolle melk door het ei-mengsel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram