| 2 juni 2015

Handige apps.


Schermafbeelding 2015-05-28 om 16.12.39
Door Anneloes: Een tijdje terug beschreef ik in een artikel mijn mening over een workout app. Hier kreeg ik super leuke reactie op en dus ben ik opzoek gegaan naar meer leuke/ handige apps die te maken hebben met voeding, gezondheid of beweging. In dit artikel zet ik een aantal voor je op een rij en leg ik het doel van de app uit.

Een tijdje terug schreef ik over de 7-munutes-workout app. Deze app vond ik erg leuk omdat je in 7 minuten een kleine workout doet en de app stimuleert je om de workout dagelijks te doen door je elke dag een berichtje te sturen dat het tijd is voor je workout. Hoe deze app verder werkt lees je hier.

Ook dit keer ben ik weer een kijkje gaan nemen in de AppStore en heb gekeken in de categorie gezondheid en fitness, eten en drinken en sport. Daarna heb ik de ‘top gratis’ geselecteerd en ben ik gaan bladeren.

Wat mijn opvalt als ik de ‘top gratis’ van de categorie ‘eten en drinken’ selecteer, is dat ik van veel fastfoodketens een app voorbij zie komen. Ik heb even snel gekeken maar bij de meeste vertellen de apps je de voedingswaarde van je hamburger, milkshake of menu. Ik denk dat iedereen wel weet dat hier ongelofelijk veel inzit. Waarvoor deze apps wel handig zouden kunnen zijn, is bij allergieën. Sommige apps zullen daar wat meer informatie over geven.

Als ik kijk tussen de apps in de categorie gezondheid en fitness, zie ik een paar leuke apps die ik graag wil uitproberen. Allereerst valt mijn oog op de “voedingswaardetabel-app’. De site van de voedingswaarde tabel gebruik ik erg vaak wanneer ik wil weten wat er in een product zit dus deze app lijkt me erg handig voor het checken van bepaalde producten.

download (1)

Bovenstaand is een foto van hoe de app eruit ziet, zodat deze makkelijk te vinden is. De app is makkelijk in gebruik en je kunt heel makkelijk een product wat je zoekt vinden door het in te typen in de zoekbalk of door te kijken in een tabblad verder tussen de categorieën.De app geeft de waarde aan per 100gram of per portie van het product. Ook vitamines en mineralen kunnen bekeken worden in deze app, maar hier moet je helaas voor betalen.

download

Naast voedingswaarde tabel, bestaat ook al een tijdje de ‘eetmeter-app’ van het Voedingscentrum. hierin kun je invoeren wat je eet op een dag en deze berekent voor jou de waarde van je voeding. Zelf ben ik niet zo’n fan van calorieën tellen, maar als je een inschatting wilt maken van wat je zoals eet op een dag, kan deze app je een indicatie geven. Ook deze app is makkelijk in gebruikt en kun je de producten invoeren wat je eet of drinkt met de eenheid erbij. Aan het einde van de dag telt de app alles bij elkaar op en kun je kijken hoeveel calorieën je hebt binnen gekregen en ook kun je de verhoudingen goed bekijken. Met deze app kan je ook je BMI uitrekenen.

images (1)

Ook kwam ik in de Appstore de app ‘ start to run’ tegen. Misschien ken je het hardloop programma wel, waarin je in stapjes lessen afluistert tijdens het hardlopen om zo je conditie bij het hardlopen te vergroten. Dit is een zelfde soort programma, maar houdt ook bij wat voor afstand je gelopen hebt, welk rondje je hebt gemaakt en wat je gemiddelde snelheid is per uur. Deze app lijkt me ideaal voor als je begint met hardlopen. Daarnaast kan je je eigen playlist toevoegen aan de app, zodat je tussen de coaching door je eigen muziek kunt luisteren.

download (3)

Ook kwam ik de app ‘BMI Calculator’ tegen. In de appstore zie je heel veel BMI calculators. Ik heb er een paar gedownload maar vind deze erg handig. Naast dat deze app uitrekent wat je BMI is, geeft deze app ook aan in welke marge je gewicht zou mogen zijn volgens de lengte die je hebt ingevoerd. Zo hoef je niet uit te reken wat het minimale en maximale gewicht is. Daarnaast kun je je taille omtrek laten berekenen. Dit is de ratio van de lengte dat je invoert. Ik vind dit echt super handig, als je het even snel zelf wilt berekenen.

images (3)

Ook ben ik opzoek gegaan naar een app waarbij recepten vandaan kunt halen. Bij deze app, genaamd ‘receptenmaker’ kun je niet alleen recepten zoeken, maar je kunt ook heel eenvoudig recepten toevoegen aan de app. Ook de recepten van verschillende tijdschriften en televisieprogramma’s  zijn te vinden in de app. Heel veel recepten dus. In de zoekbalk kun je specifiek zoeken naar recepten. Let er wel op dat niet alle recepten gezond zijn, omdat iedereen recepten toe kan voegen, maar inspiratie opdoen kan heel goed via deze app.

Ik vond het weer heel erg leuk om op zoek te gaan in de Appstore om te kijken welke ontwikkelingen zich hebben voorgedaan rondom apps. Ik merk dat er heel veel dezelfde soort apps verkrijgbaar zijn, maar dat elke app dan net weer anders werkt. Ook vraag ik me van heel veel apps af wat het doel of de toevoeging precies is, maar er zijn zeker apps die handig zijn en leuk zijn om eens een keer te bekijken. Ik ben benieuwd of jullie deze app al kennen en of jullie gebruik maken apps rondom gezondheid die verkrijgbaar zijn. Gebruik je de apps vaak? Welke apps gebruik jij voornamelijk?

Groetjes, Anneloes

Ga jij een van deze apps downloaden en uitproberen? Wat is jouw favoriete app?

12 reacties

  1. “Daarnaast kun je je tailleomtrek laten bekreunen” – haha… Het zal wel ‘berekenen’ hebben moeten zijn, maar ik moest er zo om lachen. Ik moet er inderdaad zelf ook wel eens van kreunen. 😉

  2. Leuk lijstje!
    Zelf gebruik ik MyFitnessPal, omdat je deze zowel via de computer als via een app kunt gebruiken en omdat die veel functionaliteiten heeft 🙂
    Je kan die ook gewoon gebruiken om de voedingswaarde van iets op te zoeken.
    Je kan er calorieën mee tellen voor eten en je beweging (daar is ze voornamelijk voor gemaakt)
    en er zit zelf een bmi-calculator in.
    Je kan er ook eigen recepten invoeren en zie je direct hoeveel 1 portie bevat 🙂

    1. Ik gebruik sinds een maandje ook de app MyFitnessPal en ben er heel erg blij mee! Ben nu vijf kilo kwijt. Het is zeker niet dat ik door de app ben afgevallen, maar het geeft me inzicht in hoeveel en wat ik precies eet. Zo is mijn avondeten nu niet meer zomaar boven de 500 calorieën en eet ik minder suiker. Met de barcodelezer zet je er heel makkelijk verschillende producten in! Ook als je hebt gesport kan je dat aangeven. Zeker een aanrader.

  3. Wat handig, ik wist niet dat er ook een app van de Eetmeter van het Voedingscentrum was. Als je de hele dag aan eten moet onthouden, vergeet je nog wel eens wat. Ik ben zelf vegetarisch en eet niet altijd genoeg vleesvervangers. Ik vul hem nu een tijdje in om te kijken wat ik tekort kom en kijk naar producten waar ik al wel bijv. ijzer uithaal. Volgende stap is het toevoegen van producten waar oa ijzer in zit en kijken of het helpt.

  4. Ik gebruik nu een half jaartje myfitnesspal. Ik ben ver super tevreden mee. Ik kan alles wat ik eet en drink makkelijk invoeren (barcodes scannen) en dus goed bijhouden. Ik ben van 75 naar 60 kilo moeiteloos afgevallen door gewoon bewuster te zijn van wat ik eet en sporten.
    Myfitnesspal is echt een aanrader!

  5. De voedingswaarde tabel app – als ik deze zoek in dd appstore krijg ik dd melding dat deze niet beschikbaar is voor de nederlandse appstore 🙁 Raar, helaas geeft mijn tel geen andere appstore.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram