Gezonde Pasta Pesto met Kip en Broccoli

Klaar

Pasta pesto….hoe heerlijk is dat!? Het enige nadeel is dat de originele variant erg veel vet en calorieën bevat. Ik heb daarom een stuk minder vette variant, die je prima kunt serveren als gezond gerecht!

De foto’s zijn niet helemaal van de kwaliteit die ik graag zou willen….dat komt doordat het buiten donker is als we de warme maaltijd maken. Sorry daarvoor, ik kan niet wachten totdat het weer licht is!

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g (ongekookt) volkoren pasta naar keuze
  • 150g kipfilet (de pijnboompitjes zijn een vleesvervanger, daarom wat minder vlees dan normaal)
  • 150g broccoli
  • 1 ui
  • 1/2 bakje champignons
  • 20g pijnboompitten
  • 2 theelepels pesto

Bereiding
Snijd de kip in stukjes en doe deze in een kom met 1 theelepel pesto. Pesto is erg vet en bevat daardoor veel calorieën, voeg daarom maar een klein beetje toe. Het is erg rijk aan smaak, meer toevoegen is daarom echt niet nodig! Roer dit goed door elkaar en laat even staan, maar dit bij voorkeur al eerder op de middag. Snijd de broccoli, de champignons en de ui in stukjes. Bak de pijnboompitjes in een droge pan op een laag vuurtje goudbruin.

1

Kook de pasta en de broccoli, ze zullen beiden ongeveer 10 minuten nodig hebben. Doe een héél klein beetje olie in de pan en bak daarin de kip (deze is al vet door de pesto, daarom is weinig olie voldoende). Als deze een beetje wit begint te worden, voeg je de uien toe. Bak dit +- 2 minuten.

2

Dan kunnen de champignons erbij, bak deze ongeveer 3-4 minuutjes mee. Als alles klaar is, giet je de pasta af en doe je deze bij het kip/groentenmengsel. Zet het vuur uit en doe er een theelepel pesto bij. Roer alles goed door elkaar. Giet de broccoli af.

3

Dan kun je het bord opmaken! Leg de pasta een de ene kant en de broccoli aan de andere kant. Verdeel de pijnboompitjes over de borden.

Klaar

Deze super simpele pasta pesto staat binnen 20 minuten op tafel. Door de volkoren pasta en de groenten bevat het gerecht veel voedingsvezels. We gebruiken weinig pesto, zodat het niet zo rijk aan vet is. De pijnboompitjes geven het net een beetje iets extra’s!

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Heb jij dit gemaakt? Ik vind het leuk om te horen hoe je het vond!

18 reacties

  1. Mmmmmm! T smaakte heerlijk. Ik heb dit gerecht net gemaakt en we hebben heerlijk gegeten! T staat ook al in mn receptenboekje bij de rest van de optimavita recepten. 🙂 Bedankt! Ik heb trouwens rode pesto gebruikt, denk dat allebei wel mogelijk is. Maar ik had de rode al in huis. Ik vind t wel lastig want volgens mij blijft de pesto geopend maar 5 dagen goed in de koelkast toch? Of bewaar jij t langer?

    Groetjes Marjolein Boer

    1. Rode kan inderdaad ook prima! Het blijft niet super lang goed inderdaad, maar een klein laagje op een boterham met ham is ook heerlijk!! Of met wat geroosterde pijnboompitjes erdoor op een stokbroodje of toastje voor als er visite is (wel heel vet, maar lekker!).

  2. Ps ik had jou een mail gestuurd met mijn echte naam en een ander email adres, het ging over schildklier problemen, dan weet je even dat dat bij moj hoort 🙂

  3. Ik had vroeger ooit pesto gegeten en erna vrijwel nooit meer omdat ik het toen zo vies vond maar vandaag heb ik dit receptje gemaakt om het toch weer te proberen en het was echt heerlijk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram