Gezonde pannenkoekjes van ei en banaan

Een tijdje geleden heb ik dit recept op Facebook geplaatst. Door de vele leuke reacties leek het me leuk om in een video te laten zien hoe ik deze gezonde pannenkoekjes van ei en banaan maak. Dit gerecht kan prima als ontbijt of als aanvulling op de lunch, maar is ook een heerlijke optie als tussendoortje als je flink trek hebt.

Ingrediënten (6 kleine pannenkoekjes)
– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– kaneel

Bereiding
Snijd de banaan in stukjes in een kom. Voeg hier de eieren en 1-2 theelepels kaneel aan toe en prak dit geheel goed door elkaar tot een glad papje is ontstaan (een paar banaanklontjes is niet erg!). Zet een koekenpan op het vuur, doe hier een beetje vloeibare margarine of olie in. Giet een beetje van het ei-banaanmengel in de pan, in een grote pan kun je drie pannenkoekjes tegelijk maken. Laat de pannenkoekjes voor ongeveer 4 minuten op zacht vuur gaar bakken en keer ze als ze goudbruin zijn geworden voorzichtig om. De andere kant is in ongeveer één minuut klaar. Leg de pannenkoekjes op een bord en bak de rest van het mengsel.

Tip: Zoals ik in de video vertelde, kun je dit gerecht ook prima gebruiken als (aanvulling op) ontbijt of lunch. Ik raad je aan om dan een eetlepel haverzemelen door het eimengsel te roeren. Hierdoor bevatten de pannenkoekjes meer voedingsvezels waardoor ze een (nog!) meer verzadigend gevoel geven. Haverzemelen kun je kopen bij grote supermarkten, reformzaken of gezondheidswinkels.

Doordat deze pannenkoekjes enkel banaan en ei bevatten zijn ze lekker gezond! Ik maak ze zelf vaak in het weekend bij de lunch, of als ik flinke trek heb halverwege de middag. Door de grote hoeveelheid eiwit zorgt dit gerecht voor een lang verzadigd gevoel.

Dit gerecht is ook een prima optie voor na een training, doordat het zowel eiwitten (ei) als koolhydraten (banaan) bevat. Door deze voedingsstoffen kan je lichaam optimaal herstellen en voorkom je spierafbraak. Let op: als je traint om af te vallen is een herstelmaaltijd vaak niet nodig!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vond!

47 reacties

  1. Heb net je pannekoekjes gebakken en gegeten. Heerlijk!!!

    Heb ook de rest van je site bekeken. Erg leuk, ga zo door!

    groetjes
    Greetje

    1. Marloes ik ben fan van je geworden :). Wat een ontzettend leuke website heb je. Ik zo À-sportief als je maar zijn kan sport nu zo’n 4 keer met Marloes. Hoop op deze manier mijn kilo’s die ik de afgelopen maanden kwijt ben geraakt ook kwijt te blijven. Jou dieet tips en super leuke workouts helpen me daar zeker bij. Zojuist als lunch de ei/banaan pannenkoekjes op. Lekerrrrrr …….. en idd heel vol gevoel aan overgehouden. Bedankt Marloes, ik ga je nog heellll vaak zien.

  2. Hallo Marloes,
    ik heb net deze pannenkoekjes gemaakt en het was smullen!
    Heb er nog een handje havermout doorgedaan.
    Elke dag neem ik een kijkje op je site,doe er leuke ideeën op,dankjewel!

    1. Hoi Madelief, ik zou het bij 1 portie houden (1 banaan en 2 eieren). Als je meer trek hebt, kun je er bijvoorbeeld een beetje yoghurt met wat fruit bij eten. Als je meer pannenkoekjes eet, krijg je wel erg veel ei binnen, zeker als je het regelmatig eet. Je zult merken dat ze flink vullen!

  3. Hoi,

    Kwam je site gisteren tegen en vond je idee van ei/ banaan pannenkoek gelijk lekker. Vanochtend gemaakt en op mn werk rond de middag gegeten. Lekker! Ook zonder kaneel heerlijk smaakje hoor. Ben de laatste tijd bezig met alternatieven voor brood en dit is lekker om af te wisselen. Ik Hou je site in de gaten, kom maar op met je lekkere gerechtjes 🙂

  4. bedankt voor t plaatsen,
    ik heb al lekker rondgeneusd op je site, ik vind t echt n grote plus dat je de video’s er op zet!
    Ik heb al meerdere recepten uitgeprobeerd van allerlei sites, maar soms vraag je je echt af of t er wel zo uit moet zien….dankzij jouw video’s weet je dat wel, super!
    Ik heb je havermoutkoekjes ook al gemaakt, lekker !
    Ik ga de pannenkoekjes zo uitproberen als ontbijt, kijken wat de kids er van vinden 🙂
    Een tip voor het bakken, ik zou kokosolie gebruiken ipv die braadboter…..

  5. mjammie, ze waren heerlijk, de kinderen vonden t lekker en zelfs manlief die een hekel heeft aan pannenkoeken vond ze lekker. Ik heb ze gebakken in kokosolie met n handje havermout erdoor.
    Missie geslaagd !
    thanks!

  6. Ik heb ze ook klaargemaakt en echt supperrrrr lekker .
    En inderdaad ik had nadien echt een vol gevoel .
    Dit wordt zekers één van mijn favorietjes.
    Dank je wel Marloes

  7. Gisteren je site ontdekt, vandaag geluncht met de pannenkoekjes!
    Heb er zelf nog wat havermout en kokosschaafsel doorheen gedaan.

    Ga ze zeker vaker meenemen naar mijn werk!

    groetjes

  8. Ik las het recept op Facebook. Er stond bij dat veel bodybuilders zulke pannenkoeken eten omdat er veel eiwitten en koolhydraten inzitten. Zelf wil ik geen bodybuilder worden, maar fitness ik ook vaak. Ik eet nu om de dag zn pannenkoek. Naast dat het gezond/goed is , is het ook nog is heel lekker

  9. Heb deze zonet gemaakt.. OMG.. gelijk ze hier zeggen: het was een feestje in mn mondje ;-D ..

    Had er nog wat havermout bijgedaan.. Super lekker!

  10. Ik heb gisteren gemaakt. Echt heel erg lekker. Ik heb wel eetlepel kokosmeel bij… bedankt voir heerlijk recrpten. . We zijn gek op banaan..m

  11. Ik heb ze net gebakken met een eetlepel tarwezemelen,
    In de olijfolie gebakken gaat helemaal goed, gaan niet stuk.
    En…. ze zijn erg lekker.
    Vraagje. Is het voor een persoon?
    Groetjes Martha

    1. Ja, maar je mag gerust wat extra eten als je het als lunch gebruikt. Als ontbijt vind ik dit een mooie hoeveelheid voor 1 persoon. Als tussendoortje zou ik de helft eten en de andere helft later op de dag :).

  12. Hey Marloes,

    Je hebt een leuke site met leerzame tips!
    Ik heb een vraag over deze pannenkoeken. Hoeveel calorieën zitten hierin?

    Groetjes,
    Hâle

  13. Hallo ,
    Heerlijk recept, zelf gebruik ik roomboter of kokosolie om in te bakken.
    De boter die je gebruikt zitten de nodige ongezonde toevoegingen in.

  14. Heb ze net weer gemaakt, erg lekker en makkelijk. Toprecept!
    Mijn banaan was nog niet geel genoeg, dus ik heb hem 20 min in de oven gedaan op 80 graden. Dan wordt de schil zwart en de binnenkant zacht. Hierdoor waren de pannenkoekjes extra zoet!

  15. Hey Marloes, zo leuk om je website door te spitten! Ben benieuwd naar je verbeteringen waar je mee bezig bent. Ook anno 2017 zijn deze pannenkoekjes erg lekker!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram