Gekruiden aardappelen uit de oven

4

Zin in aardappels, maar dan nét een beetje specialer? Probeer dan eens deze overheerlijke gekruide variant uit de oven. Klaar in 20 minuten!

Ingrediënten (2 personen)

  • 400g aardappels
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (of andere kruiden naar keuze)
  • 1 eetlepel olijfolie

Verwarm de oven voor op de grilstand op 200°C.
Neem +- 200g aardappels per volwassene, voor kinderen rond 10 jaar is 150g voldoende. Boen de aardappels goed schoon onder een lauwwarme kraan, todat al het vuil eraf is. Kook ruim water in de waterkoker.

1

Snijd de aardappels in stukken en doe ze in een pan. Giet het kokende water erover tot ze net niet onder staan. Kook de aardappels 10 minuten, ze zijn dan nog net niet helemaal gaar.

2

Snijd ondertussen de ui in stukken. Je kunt de teentjes knoflook ook snijden, maar ik ben lui en gebruik gewoon een knoflookpers :-).

3

Als de aardappels 10 minuten hebben gekookt, giet je ze af en doe je ze in een ovenschaal (invetten hoeft niet!). Voeg de ui, geperste knoflook, de kruiden en de olijfolie toe en roer het geheel goed door elkaar. Zet de schaal voor 10 minuten onder de gril. Eet smakelijk!

4

Serveer de aardappelen met groentes en vlees/vis/vleesvervanger naar keuze.

Wat is jouw favoriete aardappel-recept?

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram