Big Bang Broccoli!

artikelbroccoli

Door Daniëlla- De laatste tijd zien we vaak commercials voorbij komen van ongezond voedsel. De marketing van de fastfood bedrijven is ontzettend sterk. Op radio, TV en in bushokjes zie je vrijwel alleen maar reclame voor ongezonde producten. Daarom komt er nu een gezonde commercieel over broccoli. Broccoli is volgens ons een echte ‘superfood’ en bevat veel mineralen en vitamines. We vinden het dan ook super leuk dat deze groente meer onder de aandacht wordt gebracht. Waarom het zo goed is, vertel ik je in dit artikel!

De laatste tijd is er veel onderzoek gedaan naar broccoli. Wanneer je vier keer per week broccoli zou eten, zou het zoveel gezondheidsvoordelen opleveren dat je het bijna niet kunt weerstaan. Zo zouden de stofjes: indolen en glucosinolaten, het lichaam beschermen tegen kanker. Broccoli is lid van dezelfde familie als bloemkool, spuitjes en boerenkool. Je kunt broccoli gebruiken bij de avondmaaltijd, maar ook prima bij de lunch en zelfs bij het ontbijt. Bijvoorbeeld in een shake.

Broccoli is een vezelrijke groente soort, de vezels zorgen ervoor dat de ingewanden en met name de darmen hard aan het werk moeten. Zorg ervoor dat je broccoli maar kort even in de pan kookt, maximaal vijf minuten. Anders verliest het een groot deel van zijn mineralen en vitamines tijdens het koken.

brocci

Broccoli bevat dus amper calorieën en veel vezels. Ook bevat broccoli net als fruit veel vitamine C. Vitamine C zorgt voor weerstand en helpt griepjes/verkoudheid buiten de deur te houden. Verder bevat het de vitamines A en K, die goed zijn voor de ogen en voor het bloed. Vitamine K zorgt ervoor dat het bloed niet gaat klonteren en de zuurstofstransport goed kan verlopen. Hierdoor verkleint het de kans op hart- en vaatziekten. Weer een voordeel van de superfood Broccoli!

Heb je de super grappige commercial al gezien van de super gezonde broccoli? Hieronder kun je hem bekijken.

‘Break free, eat broccoli!’:-D

Waar let je op bij het kopen van de broccoli?
Let altijd op de kleur van de broccoli en of die nog vers is! Hoe donkergroener de broccoli is, hoe verser hij is. Vaak zie je in de winkel broccoli’s liggen met gele uitlopers of voelt het droog aan. Dan is hij dus niet meer vers! En kun je hem beter laten liggen. De broccoli moet altijd wat harder aanvoelen en je moet hem kunnen ruiken. Je kunt tegenwoordig ook gemakkelijk diepvriesgroentes kopen. Hierbij is gelijk na het oogsten, de groentes gewassen en daarna ingevroren. Hierbij is de kans op het vervliegen van mineralen en vitamines erg klein. Bovendien scheelt het snijwerk! Ik ben dan ook zelf een voorstander van de diepvries broccoli!

Broccoli kun je op meerdere manieren bereiden, koken, wokken of lekker stomen. Let hierbij erop dat de broccoli niet te lang kookt, wordt gestoomd of te lang in de wokpan gaat. Het zou zonde zijn als de broccoli helemaal slap wordt en hiervoor zijn vitamines en mineralen is verloren. Het lichaam moet nog wel kunnen kauwen op de super gezonde groente!

Ideetjes voor recepten met broccoli vind je genoeg op optimavita.nl, zoals bijvoorbeeld deze couscous, pasta pesto met broccoli, broccolisaus of deze pasta met vis en broccoli,

Wil je meer weten of deze super gezonde broccoli? Bekijk hier dan eens de Big Bang Broccoli website.

Groetjes, Daniëlla

Hoe vaak eten jullie Broccoli als groente per week? Ga je het nu vaker eten?

13 reacties

  1. Hoewel broccoli erg gezond is eet ik het niet. Ik vind het dus echt niet lekker of alleen heel fijn en klein ergens door. Maar toch eten we het bijna elke week, mijn man en dochtertje lusten het graag, zij kiest het zelfs soms! Wat een ontzettend goede reclame spot! Jammer dat we zo’n overheid hebben die duidelijk niet het beste met ons voor hebben……..

  2. Ik lees dit artikel en nuttig momenteel een zelfgemaakte healthy en light broccolisoep 🙂 Heerlijk!!! Broccoli lust ik wel 4x in de week!

  3. Super wat een reclame!!! Leuk uitgedacht met de slogans van “de andere reclames” aan het eind. (i’m lovin it, have a break, just do it, etc )
    Wekelijks eten wij broccoli, lekker goedkoop bij Lidl!! 😉

  4. Ik eet regelmatig broccolisoep, makkelijk te maken, supergezond en bovendien heerlijk.

    Fruit een gesnipperd uitje met een teentje knoflook in wat olijfolie in een flinke soeppan. Snijd twee stronken broccoli van elk ca. 500 gram in kleinere roosjes (hoeft niet piepklein). Doe de roosjes erbij in de pan en bak ze even mee. Doe er daarna ca. 1,5 liter water bij en breng aan de kook (ik houd van snel en kook het water altijd alvast voor in de waterkoker). Doe er twee kippenbouillonblokjes bij. Snijd één grote, of twee kleinere aardappels in hele kleine blokjes en doe deze erbij in de pan, het zetmeel in de aardappel zorgt voor een natuurlijke binding zodat je geen bloem hoeft te gebruiken. Als de broccoliroosjes ca. 7 minuten gekookt hebben, pak je de staafmixer en pureer je de inhoud van de pan helemaal glad. De truc is niet te snel te stoppen met staafmixen, de soep moet echt hélemaal glad zijn. Pak eventueel een schuimspaan om te kijken of er nog stukjes in de soep zitten. Breng daarna de soep op smaak met peper en zout zoals je hem zelf lekker vindt. Maak hem tenslotte iets romiger met een scheutje kookroom.

    Deze soep is superlekker met gerookte zalm. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en leg er wat van onderin je soepkom. Schenk daar de soep bovenop.

    Wat uitgebakken magere bacon die je vervolgens in stukjes snijdt kan ook i.p.v. zalm, maar dat maakt het natuurlijk wel wat vetter.

    Eet smakelijk!

  5. Ik eet ook vaak broccolisoep, supermakkelijk en lekker. Het is ook heel goed in te vriezen. Vaak doe ik er ook nog restjes andere groenten bij, vandaag bijvoorbeeld een paar tomaatjes en rucola, maar met spinazie is het ook erg lekker.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram