gevulde paprika gehakt
| 18 mei 2017

Recept Gevulde Paprika met Gehakt en Groenten

 

Een tijdje geleden plaatste ik een recept voor gevulde courgette. Jullie reageerden super positief. Ik vind het echt mega leuk om zulke receptjes te maken, dus ik heb er nog eentje voor je! Deze keer gevulde paprika met gehakt, groenten en zwarte bonen. Ik vind dit gerecht echt super lekker en het is ook nog eens gezond en het vult mega goed.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 paprika’s, ik ging voor rode
  • 200g mager rundergehakt of tartaar (= nog magerder!)
  • 1 kleine courgette (+- 260g)
  • 1 kleine rode ui
  • 140g zwarte bonen of kidneybonen uit blik
  • 100g maïs uit blik
  • 40g fetakaas (of eventueel geraspte 30+ kaas)
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden, Italiaanse kruiden of andere kruiden naar keuze.

Ik maak dit gerecht voor 1 persoon, de hoeveelheid is daarom kleiner :).

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette en de ui fijn. Laat de bonen en de maïs uitlekken en weeg ze af. Zet een pan op een middelhoog vuur. Bak hierin het rundergehakt (of de tartaar) en de ui even aan. Extra olie toevoegen vind ik niet nodig, het vlees bevat van zichzelf al vet.

Als het half gaar is, voeg je de courgette toe. Snijd ondertussen de paprika’s door midden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten (de witte randen). Ik laat het steeltje eraan zitten, dat maakt het geheel steviger, bovendien staat het leuk! Als de courgette gaar is, kun je ook de maïs, de bonen en de kruiden toevoegen. Het vuur kan gelijk uit, want alles wordt straks warm in de oven.

Vul de paprika’s met het mengsel, als het niet helemaal past is dat niet erg. Je kunt het overige deel gewoon los erbij eten. Brokkel de feta over de paprika’s. Zet het geheel voor +-15 minuten in de oven. Dit kan per oven verschillen, dus check af en toe even.

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven. Een portie voor 1 persoon. Ik ga ervan uit dat je rundergehakt gebruikt en fetakaas.

Ik ben heel benieuwd of jij dit gerecht gaat maken en natuurlijk wat je ervan vindt! Laat het me zeker even weten.

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens gevulde paprika? Ga je dat doen na mijn recept?

8 reacties

  1. Ik maak weleens iets dergelijks met Vega gehakt, mais en bonen, ik ga zeker met courgette in de vulling erbij proberen !

      1. Hooi Marloes wat vind ik jou een ontzettend leuk gezellig en positief mens wordt helemaal vrolijk van jou haha ik wilde je gewoon even bedanken voor alle recepten tips enz enz ik volg je al een tijdje op YouTube en nu via Instagram en fb helemaal top!
        Voor mij gaat t puur om gezonder te eten en misschien wat buikvet te minderen 🙂

        Sorry dat ik het via deze weg doe hoor maar moest even 🙂 heel veel succes

        Lieve groetjes uit Breda
        Karyn Jayne

  2. Wanneer ik eindelijk een fatsoenlijke oven heb zijn zulke gerechtjes het eerste wat ik ga maken! Gevulde groente is zo lekker en handig 😉

  3. Moest vanavond alleen eten, en heb de gevulde paprika gemaakt, wat een heerlijk snel recept. Ik dacht eerst dat het een beetje te droog zou zijn, maar die combi van alle groenten en de feta met de bruine bonen, maakte het geheel heerlijk smakelijk. Heb er wel een glaasje wijn bij gedronken !!
    Bedankt Marloes, ik volg je al een tijdje, en train nu ook mijn buikspieroefeningen met jouw workout.
    Je leuke blogs zijn een aanrader, en inderdaad ik voel me al een heel stuk fitter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram