| 14 juli 2015

Spaghetti met Gerookte Zalm, Paksoi en Champignons

Spaghetti zalm paksoi

Ik besefte me ineens dat ik de laatste tijd helemaal niet zo veel recepten meer heb geplaatst voor de warme maaltijd! Ik vind het zelf soms best lastig om inspiratie op te doen. Zeker in de zomer, omdat ik met het warme weer geen zin heb om lang in de keuken te staan. Daarom leek het me juist leuk om jullie weer eens wat inspiratie te geven. De gezonde pasta carbonara van laatst is ontzettend goed bekeken, dus ik weet dat veel van jullie dit leuke artikelen vinden. Vandaag daarom een ander idee voor een simpel en snel recept! Binnen 15 minuten kun je aan tafel :).

We maken vandaag dus spaghetti met zalm, paksoi en champignons. Je kunt zelf kiezen of je hiervoor volkorenspaghetti of normale spaghetti gebruikt. Volkorenspaghetti bevat meer voedingsvezels en iets meer vitamines en mineralen dan normale spaghetti. Het is dus voedzamer en je houdt langer een vol gevoel. Ik kies daarom bij voorkeur voor deze variant. Ik had nog een pak liggen, maar dat was iets te weinig. Ik vulde het daarom aan met normale spaghetti :).

Ingrediënten (2 personen) 

  • 150g (volkoren) spaghetti
  • 200g gerookte zalm
  • 1 paksoi
  • 1 paprika
  • 1 bakje champignons
  • 1 eetlepel light zuivelspread (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 1 eetlepel tijm (natuurlijk kun je ook andere kruiden naar keuze toevoegen!)

Bereiding 
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paksoi, de champignons en de paprika in stukjes. Bak de paprika even kort in een beetje boter of olie.

Collage1

Voeg vervolgens de paksoi en de champignons toe en bak totdat alles gaar is. Zorg dat de groenten nog een beetje een bite houden. Snijd de gerookte zalm ik reepjes. Voeg de gerookte zalm, de tijm en de zuivelspread toe aan het groentenmengsel. Het gas kan vrijwel direct uit, de zalm moet namelijk niet te gaar worden. Giet de spaghetti af.

Collage2

Leg de spaghetti op de borden en verdeel het mengsel van de groenten en de zalm erover. Normaal gesproken is spaghetti met roomsaus niet bepaald gezond. Omdat je in dit recept maar een klein beetje light zuivelspread gebruikt, bevat het een stuk minder vet.

Voedingswaarde

Wij hielden nog flink wat over van dit gerecht, ik at er de volgende dag nog een keer van. De voedingswaarde hierboven is gebaseerd op de helft van het recept, dus de hoeveelheid voor 1 persoon. Maar dit is dus een erg grote portie :).

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Ga jij dit recept maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt! 

10 reacties

  1. Vandaag dit recept gevolgd. Heerlijk! Gaan we zeker nog eens maken. Had in plaats van paksoi broccoli gebruikt (die hadden we nog), is ook prima te gebruiken…

  2. Vandaag gemaakt, iedereen vond het lekker! Had voor 4 personen gemaakt, alles dubbel genomen behalve de paksoi. Was prima! En ruim voldoende.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram