Recept: Snelle Gezond Groentesoep met Kip

Gezonde Groentensoep met kip

Nu de temperaturen nog lager zijn dan ik ze graag zou zien, eet ik regelmatig soep! Gebonden soepen bevatten al snel veel calorieën en soms ook veel vet, maar soep kan ook zeker ontzettend mager zijn. Een ander vooroordeel, is dat het veel tijd kost om soep te maken. Met dit recept laat ik je zien hoe je binnen 15 minuten een heerlijke gezonde groentesoep met kip op tafel kunt hebben staan. Dit is overigens een gerechtje dat ik zelfs ook in de lente en in de zomer graag eet, omdat het zo lekker licht is.

Ingrediënten (3 grote kommen)

  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 1 liter water
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 150g sperziebonen
  • 200g gerookte kip

Natuurlijk kun je variëren met de groentesoorten. Wat ik ook ontzetten lekker vind, is bijvoorbeeld wortel, tauge, broccoli, courgette, tomaat en champignons. Kies gewoon datgene waar jij zin in hebt, de bereiding blijft precies hetzelfde!

Bereiding
Snijd de groenten in stukjes. Ik ging voor diepvries sperziebonen, net zo gezond en je hoeft niet meer te doppen! Doe een liter water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe. Doe nu ook de groenten erbij en breng het geheel weer aan de kook, laat ongeveer 5 minuten koken.

Collage1

Snijd de kip in stukjes, gerookte kip kun je gewoon kant en klaar kopen in vrijwel alle supermarkten. Heerlijk mager en lekker makkelijk want het is al gaar!. Als de groenten gekookt zijn, draai je het gas uit en voeg je de kip toe.

Collage2

Dan nog even doorroeren en klaar is je soepje! Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, ik ga er daarbij vanuit dat je 3 kommen uit de pan met soep haalt. Dit zijn dan overigens flinke kommen soep.

Voedingswaarde

Zoals je ziet, bevat een flinke kom soep heel weinig calorieën. Je kunt er dus prima nog crackers of boterhammen bij nemen. De hoeveelheid vet in deze soep is laag. Hij bevat wel redelijk wat eiwit, door de kip. Deze soep past trouwens ook prima in een koolhydraatarm dieet! Mensen met een hoge bloeddruk kunnen dit beter niet eten, de bouillonblokjes bevatten namelijk erg veel zout.

Groetjes, Marloes

Eet jij vaak soep? Wat is jouw favoriet?

7 reacties

  1. Ik eet héél vaak soep; soms als lunch/avondmaaltijd (maar dan altijd met iets erbij) en soms ook gewoon als tussendoortje. Ik maak de soep altijd zelf; heerlijk vers!
    Mijn favoriete soepen zijn: pompoensoep en broccoli-courgettesoep.

  2. We eten nu al weer 4 jaar koolhydraatarm. Ik niet meer zo streng maar manlief moet nog wat afvallen.Toevallig eten we vandaag ook kippensoep.Dit recept lijkt me ook heerlijkenlekker snel. Courgette soep en wortelsoep zijn hier favp.

  3. Of ik vaak soep eet? Dagelijks! Wij maken altijd wel gebonden soepen, maar ook heel gezond. Een uitje fruiten, groenten eventjes meebakken, koken in bouillon en dan pureren maar! Favorieten zijn pompoen, broccoli, courgette, prei en bietjes (vooral die kleur.. 🙂 ). Echt m’n favoriete maaltijd van de dag hahaha.

  4. Deze soep is echt heeeeerlijk. Ik heb hem precies gemaakt zoals jij het had gedaan alleen iets meer water erbij, omdat hij anders iets te zout is. Maar hij is echt superlekker. Zo makkelijk en toch lekker:)
    Ik zit er nu ook weer van te genieten tijdens de lunch.

    Hij smaakt naar de humkussoep die mijn moeder vroeger vaak maakte.

  5. Gelijk de daad bij het woord gevoegd. De soep staat de pruttelen, en ik heb stiekem al even geproefd. Heerlijk! Ik heb er nog peper en wat kruiden aan toegevoegd als: foelie, selderie, peterselie en tijm. Oeoeoeh :).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram