Een tijdje terug stond ik voor het diepvriesvak van de Albert Heijn bij mij in de buurt. Tot mijn grote verrassing zag ik daar een doos met stukjes ingevroren pompoen van het huismerk! Ideaal, want ik houd van pompoen, maar het ‘slachten’ van zo’n ding is me vaak gewoon net iets teveel werk. Ik besloot een lekker gerechtje te bedenken met de diepvriespompoen!
Ingrediënten (2 personen)
- 150g quinoa (ongekookt gewogen)
- 300g pompoenstukjes
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 40g pompoenpitten
- 60g walnoten
- 1/2 eetlepel tijm
- 2 theelepels gemberpoeder (of andere kruiden naar keuze)
- Eventueel peper en zout naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in ringen en de paprika in grove stukken. Leg bakpapier op de ovenplaat en verspreid hier de pompoenstukjes over Leg hier ook de paprika en de ui op. Verdeeld tenslotte de kruiden erover en eventueel peper en zout naar smaak. Doe de plaat in de oven voor ongeveer 25 minuten. Let op: dit kan per oven verschillen, check dus af en toe of het geheel niet te bruin wordt.
Spoel de quinoa even af, dit verwijdert de bittere smaak. Kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de plaat na 25 minuten uit de oven. Je kunt nu gaan opdienen!
Leg de quinoa op het bord en verdeel het pompoenmengsel erover. Vervolgens strooi je er pompoenpitten en walnoten overheen en je kunt aanvallen! De stukjes pompoen zijn super zacht geworden, dit geeft het gerecht smeuïgheid.
Heb je weinig tijd? Je kunt de groenten eventueel ook gewoon bakken in een pan. Dit geeft een iets andere smaak.
Groetjes, Marloes
Ga jij dit gerecht maken? Laat me weten wat je ervan vond.
Ziet er lekker uit!
Mijn ouders houden helaas helemaal niet van quinoa, en aangezien het een stuk duurder is dan bijvoorbeeld bruine rijst en couscous halen we het eigenlijk nooit in huis.
Wat ik natuurlijk wel jammer vind, want het is super gezond!
Misschien moet ik ze overhalen de quinoa nog een kans te geven 🙂
Ik ben benieuwd :).
Je hebt ze ook gewoon in het vers vak, bij de sla, een zak met blokjes 🙂
Daar kwam ik ook achter nadat ik twee keer zo’n ding had staan slachten!
Goede tip! Dank je.
Klinkt lekker! Eerstvolgende keer dus maar pompoen halen bij AH 🙂
Heb je de pompoen eerst laten ontdooien of nog bevroren in de oven gelegd?
Het kan gewoon bevroren in de oven!
Hee Hee,
Zou je de voedingswaardes erbij kunnen zetten?
Ben benieuwd!
Groetje Uschi