| 24 april 2016

Recept: Omelet met Kipfilet en Groenten

Omelet kipfilet

Vandaag weer eens een recept voor een lekkere lunch. Deze variant is koolhydraatarm, maar vult toch super goed! Ik eet heel graag een omelet in de middag, juist omdat ik er lekker lang een vol gevoel van houd. Als ik weet dat ik een drukke middag ga hebben, vind ik dit super fijn om te eten. Een omelet bevat vaak kaas, wat nogal vet is. In deze variant gebruik ik kipfilet en kruiden, om hem smaakvol te maken, maar minder vet dan de normale variant.

Ingrediënten (per persoon)

  • 3 eieren
  • 3 plakjes kipfilet (broodbeleg)
  • 1/2 paprika
  • 1 tomaat
  • Een stuk courgette
  • +- 5 champignons
  • Een klein scheutje melk
  • Kruiden naar keuze, ik ging voor Italiaanse kruiden.
  • Een beetje olie of boter om in te bakken

Bereiding
Snijd de groenten in stukjes. Doe een beetje boter of olie in een pan en bak ze op een zacht vuurtje aan. Meng ondertussen de eieren met een scheutje melk en de kruiden. Kluts deze goed door elkaar.

Collage1

Als de groenten bijna gaar zijn, dan kan het eimengsel erbij. Verdeel het gelijkmatig over de groenten. Doe de deksel op de pan en laat het geheel (nog steeds op laag vuur) langzaam garen.

Collage2

Snijd de plakjes kipfilet fijn, doe deze op de omelet als hij bijna klaar is. Je kunt eventueel ook ham of rookvlees gebruiken.

Collage3

Nu is het tijd om je omelet voorzichtig op een bord te scheppen. Bij mij gaat hij heel vaak stuk, maar dat maakt voor de smaak natuurlijk niet uit. Ik was ontzettend blij dat hij deze keer enigszins heel bleef voor de foto ;).

Hieronder vind je de voedingsstoffen voor deze lunch, gebaseerd op de ingrediënten hierboven, inclusief 5g vloeibare boter om in te bakken.

Voedingswaarde

Zoals je ziet bevat het relatief weinig calorieën en koolhydraten. Voor mij is dit een prima lunch, ik krijg niet snel weer trek. Als dat bij jou wel zo is, kun je gerust een boterham met beleg erbij nemen. Als je het koolhydraatarm wilt houden, neem dan een schaaltje yoghurt of kwark erbij.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens een omelet als lunch? Wat doe jij erin?

8 reacties

  1. Ik eet vaak een omelet als ontbijt! Ik hoef dan pas rond 1 uur of half 2 weer te lunchen! ???? Deze variant ziet er in ieder geval heerlijk uit! ????
    Misschien een tip: ik bak altijd de groentes, dan haal ik ze uit de pan en bewaar ze even op de snijplank. Daarna bak ik het ei, als het een beetje begint te drogen doe ik de groenten er weer in, ze zinken weer in het ei, maar hierdoor wordt mijn omelet wel steviger! ????

  2. Gisteren als avondeten een heerlijke omelet gehad. Ik had gedurende de dag al genoeg gegeten en niet zo’n grote trek. Ik snijd de groenten altijd iets fijner. En ik draai de omelet altijd 1x om: ik pak een platte deksel, schuif de omelet van de pan op mijn deksel en doe dan snel de deksel met omelet op de pan: en gedraaid is’ie! Dan bakt de omelet lekker aan 2 kanten.
    Deze keer had ik een wortel heel fijn gesneden, een stuk paprika en tomaat. Meestal gaat erin, wat ik toevallig in huis heb. Of als we restjes groente hebben….dan is dit een mooie manier om ze op te maken!

  3. Hey, ik vind dat je een hele leuke site en blogs hebt! Ik volg je ook al een tijdje op Instagram! 🙂
    Het recept van de omelet ziet er heerlijk uit! Ik ga het straks eens uitproberen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram