| 10 maart 2016

Recept: Noodles met Witvis en Chinese Kool

Noodles witvis chinese kool

Ik houd van supersnelle gerechten die gemakkelijk te maken zijn en ook nog eens lekker én gezond. Zeker als ik alleen eet, heb ik geen zin om een half uur in de keuken te staan. Dit gerecht is dan een van mijn favorieten! Het staat binnen 15 minuten op tafel, is super smaakvol en ook nog eens gezond. Ik laat je zien hoe ik het maak.

Ingrediënten (per persoon)

  • +- 150g witvis, ik ging voor pangasius
  • 60g noodles
  • 100g Chinese kool
  • 1/2 paprika
  • 125g champignons (half bakje)
  • Peper
  • Kerrie
  • Eventueel zout (als je een hoge bloeddruk hebt, kun je dit beter weglaten).

Je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken! Als je het simpel wilt houden, kies dan gewoon een kant en klare kruidenmix zoals Italiaanse kruiden. De smaken van de ingrediënten zijn niet heel overheersend, daardoor passen allerlei kruiden hier prima bij!

Bereiding 
Snijd de Chinese kool en de paprika in stukjes. Doe een héél klein beetje olie in de pan en bak ze hierin even kort aan. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Vaak hoeven deze maar 2-3 minuten te koken.

Collage1

Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de groenten, bak ze ongeveer 3 minuten mee.. Bak de witvis in zijn geheel in een koekenpan met ook weer een héél klein beetje olie. Omdat je 2x olie gebruikt, is het belangrijk dat je op de hoeveelheid let. Anders word je maaltijd alsnog erg calorierijk. Kruid de vis met peper, zout en kerrie. Ik bak hem in zijn geheel, omdat hij dan niet zo snel droog wordt, met stukjes vis gebeurt dit bij mij sneller.

Collage2

Als de noodles gaar zijn, giet je deze af en dan kun je ze aan de groenten toevoegen (als deze ook gaar zijn). Doe hier ook wat van de kruiden bij en roer het geheel goed door. Snijd de vis in stukjes en voeg ook deze aan het mengsel toe. Schep voorzichtig door elkaar zodat de vis niet stuk gaat en klaar is je maaltijd!

Collage3

Hieronder zie je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de hoeveelheden hierboven en 1 eetlepel olijfolie. Voor de groenten en de vis reken ik dus beiden een halve lepel olie.

Voedingswaarde

Wil je dat dit gerecht nóg meer vezels bevat en meer vult? Gebruik dan zilvervliesrijst in plaats van noodles. De bereiding duurt dan iets langer, maar het is een super fijne afwisseling!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit gerecht vinden! Ik eet het namelijk super graag. Ook voor het sporten vind ik dit een heerlijke maaltijd.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze maaltijd maken? Laat me dan weten wat je ervan vindt! 

7 reacties

  1. Dit ga ik een keer proberen! Toevallig had ik het er gisteren net over dat ik eens iets met Chinese Kool wil maken en laat ik nou ook nog eens gek zijn op vis! Dit lijkt me heerlijk!

  2. Hoi Marloes,

    Ik kwam in de AH het volgende product tegen:
    Go-Tan Who­le wheat nood­les vol­ko­ren bio

    Ik vroeg me af wat je van deze noodles vind en misschien een tip voor als je ze nog niet kende 😉

    Groetjes

  3. Net dit recept gemaakt en gegeten. Heerlijk. Nu met italiaanse kruiden, de volgende keer proberen met kerrie.

    Dank je wel voor al je lekkere recepten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram