| 10 augustus 2016

Recept: Gezonde Zalmburger met Zoete Aardappel en Broccoli

Recept gezonde zalmburger

In mijn boodschappen shoplog van afgelopen vrijdag, vertelde ik al dat ik je een recept zou geven voor gezonde zalmburgers. Dat is precies wat ik vandaag ga doen! Ongeveer een jaar geleden, plaatste ik een recept voor tonijnburgers. Omdat zalm wat vetter is, zijn zalmburgers nog veel simpeler zelf te maken! Ik laat je zien hoe…

Bij de tonijnburgers gebruikte ik ei en paneermeel om de burgers goed te laten plakken. Bij zalmburgers vind ik dit niet nodig! Ideaal als jij bijvoorbeeld een allergie hebt voor ei of voor gluten. Daarnaast is het gewoon lekker snel.

Ingrediënten (2 personen) 

  • 1 blik zalm, ik ging voor wilde roze zalm (+- 200-250g). Het kan trouwens ook met een gewoon stuk zalm!
  • 400g zoete aardappel
  • 400g broccoli
  • Italiaanse kruiden, of andere kruiden naar keuze. Ik vind bijvoorbeeld tijm heerlijk bij zalm.

Bereiding
Doe de zalm met de kruiden in een keukenmachine en maak het geheel fijn. Dat gaat misschien wat moeilijk, maar maak er gewoon het beste van. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook alles goed fijn prakken met een vork.

Zalmburger

Maak van de massa twee evengrote burgers. Snijd de broccoli in roosjes en zet ze met wat water op het vuur. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 8-10 minuten totdat het gaar is. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak daarin de burgers op een zacht vuurtje.

Zalmburgers2

Spoel de zoete aardappels goed af onder de kraan en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze vervolgens op een bord en zet dit voor ongeveer 7 minuten op vol vermogen in de magnetron. Zo heb je lekker snel en lekker makkelijk gepofte aardappel! Draai ondertussen de burgers af en toe om, totdat ze aan beiden kanten goudbruin zijn. Ze worden natuurlijk niet zo stevig als normale hamburgers, je moet een beetje voorzichtig zijn om ze niet uit elkaar te laten vallen.

Zalmburger3

Als de aardappel gaar is, snijd je de vieze/scherpe stukjes eraf en je snijd ze in stukjes. Eventueel kun je de aardappels schillen als je dat fijner vindt. Giet de broccoli af en voeg eventueel kruiden naar keuze toe. Serveer alles op de borden.

Ik vind het toevoegen van een sausje niet nodig, maar dat is denk ik ook wat je gewend bent. Ik kies er in ieder geval voor om het niet te doen. Eventueel kun je die zelf toevoegen, maar dan wordt het recept vaak wel iets minder gezond.

Voedingswaarde

Hierboven zie je de voedingswaarde van dit gerecht per persoon, gebaseerd op de ingrediënten hierboven. Ik ga ervan uit dat je 1 eetlepel olie voor 2 personen toevoegt.

Groetjes, Marloes

Ga jij dit gerecht maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond. 

3 reacties

  1. Hoi Marloes,

    Soepje van n paar dagen geleden gemaakt, lekker ook mijn partner die niet zo van groentesoep houdt vond hem super. Ik heb in plaats van kippenbouillon er was vissaus en sesamolie bij gedaan ( oosters). Erg lekker. En 2 x de nieuw lange cardio gedaan. Ik vind due geweldig dank. Wat kun jij mensen toch altijd super motiveren .

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram