| 13 december 2015

Recept: Gezonde Tonijnburgers!

Tonijnburger

Het ‘Your day in food’ artikel van laatst, bracht me op een idee. Lezeres Jolanda liet namelijk zien dat ze tonijnburgers had gemaakt. Ik doe dit ook wel eens, maar ik heb het recept nog nooit met jullie gedeeld. Hoog tijd dus! Deze burgers zijn lekker gezond en perfect voor bij de lunch of bij de warme maaltijd. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en ze zijn zo klaar!

Ingrediënten (2 burgers)

  • 1 blikje tonijn, mijne had een uitlekgewicht van 110g
  • 1 ei
  • +- 25g paneermeel
  • Kruiden naar keuze, ik ging voor Italiaanse kruiden
  • 1 koffielepel (of twee theelepels) oestersaus of ketjap/sojasaus.

Bereiding 
Laat het blikje tonijn heel goed uitlekken, ik druk meestal de deksel tegen de tonijn, zodat al het vocht eruit loopt. Doe dit in een kom en voeg hier ook het ei, de kruiden en de oestersaus (of sojasaus/ketjap) aan toe. Meng dit alles zo goed mogelijk door elkaar. De tonijn maak je hierdoor ook nog een beetje fijner.

Collage1

Voeg vervolgens paneermeel toe, totdat er een massa ontstaat waarmee je burgers kunt maken. Dat het nog een beetje vochtig is, is niet erg. Dat wordt met bakken nog minder. Maak vervolgens twee burgers van het mengsel.

Collage2

Doe een beetje olie naar keuze in een pan en bak de burgers ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. De tonijn is al gaar als het uit blik komt, langer bakken is hierdoor niet nodig.

Collage3

Je kunt de burgers bij vrijwel iedere avondmaaltijd eten. Ik at ze lekker allebei zelf op als lunch, met een grote berg groenten! Ze vullen super goed, doordat ze veel eiwit bevatten. Hieronder zie je de voedingswaarde per burger (inclusief olie voor de bereiding) en je ziet de voedingswaarde voor de maaltijd die ik at (2 burgers, 150g broccoli, 1 tomaat en 125g champignons).

Voedingswaarde

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens zelf burgers? Wat is jouw favoriete recept?

 

18 reacties

  1. De laatste tijd probeer ik meer vis te eten, dit lijkt me erg makkelijk en lekker om te maken 🙂 Is het beter om een blikje tonijn met olie of met water te gebruiken?

  2. Lijkt me erg lekker! Ik ga deze burgers deze week nog maken. Toevallig vandaag maar een half blikje tonijn nodig gehad..dus van de andere helft kan ik mooi een burger maken!

  3. Bedankt voor dit recept! Ik ben altijd gek op gezonde recepten die ook nog eens snel klaar zijn. Omdat kk pas om half zeven uit mijn werk kom en dan nog moeten koken voor mijn dochter en mij is het nog wel eens moeilijk om snelle gezonden en lekkere dingen te maken. Meestal kom ik niet verder dan aardappels, groente en vlees. Komt me ook wel eens mijn neus uit, hahaha.

  4. Hallo!

    Ik ben nu ruim een week bezig met gewicht verliezen en ik heb ontzettend veel filmpjes gezien van jou op YouTube. Het helpt enorm en dit recept staat vandaag op het menu!
    Keep up the good work! Bedankt voor het delen. Groetjes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram