Recept: Gezonde Pita Pizza’s!

Who doesn’t love pizza!? Omdat het natuurlijk niet de meest gezonde optie is, heb ik vandaag een veel gezondere optie voor jullie! Ik laat je zien hoe je super snel en makkelijk gezonde mini pizza’s kunt maken van pitabroodjes. Natuurlijk zet ik ook de voedingswaarde erbij, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Eet smakelijk alvast :).



Ingrediënten

  • Pitabroodjes (per pitabroodjes kun je 2 mini pizza’s maken)
  • 10g kaas naar keuze per pizza, ik ging voor 30+ kaas en mozzarella (hiervan nam ik 15g)
  • Een blikje tomatenpuree (+- 1 klein blikje voor 4 mini pizza’s)
  • Topping naar keuze. Ik ging voor garnalen, tonijn, kipfilet, ui, paprika, tomaat, maïs, courgette, tomaatjes, champignons, pesto en kruiden.

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pitabroodjes door de helft en besmeer met een laagje tomatenpuree. Beleg nu met toppings naar keuze en strooi er tenslotte kaas en wat kruiden overheen. Bak voor ongeveer 10 minuten in de oven en smullen maar!

Ik belegde mijn 4 pizza’s als volgt:

1. ui, 20g tonijn, +- 6 zwarte olijven, 10g 30+ kaas en Italiaanse kruien
2. 20g kipfilet, champignons, 3 snoeptomaatjes, 10g 30+ kaas en Italiaanse kruiden
3. 6 garnalen, pesto, courgette, paprika, 10g 30+ kaas en Italiaanse kruiden
4. paprika, courgette, maïs en 15g mozarella

Andere lekkere magere ideetjes voor beleg zijn: kalkoenfilet, rosbief, (gedroogde)ham, zalm, kleine broccoli roosjes, ananas, banaan, rucola, basilicum, aubergine, ui, knoflook, pepers en kappertjes.

Hieronder vind je de voedingswaarde van de pita pizza’s. Ik geef eerst de waarde van een basic pizza met tomatenpuree en 10g 30+ kaas. Daarna ook de waarden van mijn 4 gemaakte pizza’s.

Ik hoop dat je net zo gaat smullen van deze jongens als ik. Je kunt ze natuurlijk helemaal naar wens beleggen! Dit is ook super leuk om te maken met kids, zo kan iedereen zijn eigen pizza naar keuze maken. Je kunt de pizza’s eten als warme maaltijd, maar ook prima als lunch! Ook kun je er eentje nemen als heerlijke snack.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze pita pizza’s maken? Hoe zou jij ze beleggen?

13 reacties

  1. Ik probeer eigenlijk bijna altijd jouw recepten, maar deze sla ik over. Eerlijk waar; ik houd dus niet van pizza…. ook vroeger maakte mijn moeder altijd iets anders als zij een pizza aten. Vrij bijzonder… ik weet het… maar pizza is gewoon niet mijn ding 😉

  2. Dat ziet er lekker uit! Bij ons kan je ook gewoon pizza bodems kopen. Ik koop dat altijd de volkoren versie. Zit er veel verschil tussen pitabroodjes en volkoren pizzabodem?
    Oh, en ik heb gister even een buikspierkwartier video gedaan (echt een super idee om het hardlopen te combineren met andere oefeningen). Daarin zeg je dat het ook belangrijk is om de onderrug te trainen. Zou je niet een ‘onderrugkwartier’ video kunnen maken?

  3. Ha Marloes,
    Ik vraag me af waarom deze pizzatjes gezonder zijn dan de ‘normale’ versie? Zijn pitabroodjes gezonder dan normale witte bodems?
    Alvast bedankt!

  4. Bij voorbaat sorry voor de slechtste grap ever :’), maar dit zijn echte Optima pita’s!
    Ziet er heerlijk uit hoor, haha!

  5. ik heb de pitapizza’s gemaakt. Heerlijk! Ik hoef echt geen grote pizza’s meer uit de winkel, die van mij zijn veel lekkerder! Ik volg je site en blogs nu een paar maanden. Bedankt want ik heb er veel aan!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram