| 12 april 2014

Recept: Gezonde Italiaanse Piadina!

Laatst was ik een weekendje weg met vriendin Ati. We aten onze lunch bij een super leuk restaurantje, waar ze veel gezonde keuzes hadden. Ik at daar een ‘piadina’, een soort pannenkoek van deeg, oorspronkelijk uit Italië. Ik bedacht me dat je dat ook prima zelf kunt maken en ging aan de slag! Het resultaat vond ik super lekker en ik wil het dus graag met jullie delen. Uiteraard ging ik voor een gezonde volkoren variant ;-).



Dit receptje lijkt misschien lastig, maar het valt echt mee! Bovendien is het bijvoorbeeld in het weekend juist erg leuk om een meer speciale lunch te hebben. Het is eens iets anders dan een normale boterham en gezonder dan afbakbroodjes. Dit vind ik ook een leuk gerechtje voor tijdens een (paas)brunch!

Ingrediënten (1 piadina)

  • 100g volkorenmeel
  • 40ml water
  • 1 koffielepel olijfolie (+- 1/2 eetlepel)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Als beleg gebruikte ik een paar plakjes mozarella, 1 plakje gerookte ham, een paar olijven, 1 tomaat, een klein beetje rucola en wat verse basilicumblaadjes. Je kunt hier echter mee variëren. Beleg de piadina met wat jij lekker vindt, denk ook eens aan gerookte zalm, tonijn, ei, fetakaas, augurk, kipfilet, rosbief etc.

Piadina

Bereiding
Meng het volkorenmeel, het water, de olie, het bakpoeder en het zout tot een glad deeg. Je weet dat het goed is, als het niet meer teveel brokkelt. Als het te droog blijft, kun je een beetje extra water toevoegen. Leg de deegbal op het aanrecht en rol deze met een deegroller (of een wijnfles ;-)) uit tot een dunne plak van maximaal 3mm dik. Deze hoeft echt niet perfect rond te zijn!

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat deze even warm worden, doe de deeglap erin (geen extra olie of boter dus!). Draai de lap regelmatig om. Rol hem eventueel halverwege nog wat meer uit. Na 6-8 minuten is je deeg gaar, de randjes worden dan krokant en de rest lichtbruin. Nu kun je de helft beleggen met producten naar keuze. Laat ondertussen het vuur aan staan. Als het beleg op de piadina ligt, vouw je deze dubbel en laat je het nog even rustig liggen in de pan, totdat alles warm is geworden.

Nu kun je de piadina uit de pan halen en op een bord serveren!

Dit heerlijke gerecht vult super goed en is ook nog eens gezond (als je tenminste voor mager beleg kiest). Het staat ongeveer gelijk aan een lunch van 3 boterhammen. Heb je meer of minder trek, pas dan de hoeveelheid deeg aan.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Kende jij de piadina al? Lijkt het je lekker?

13 reacties

  1. Echt een aanrader! Was heerlijk. En je kan m met allerlei soorten beleg vullen. Ik ga het zeker ook thuis een keer maken.

  2. Ik heb het gemaakt en ik moet zeggen fantastisch heerlijk, het broodje smaakt naar brood, en niet wee of naar meel. Deze maak ik iedere middag als het kan
    Het water heb ik een paar druppeltjes extra toegevoegd want ik kreeg het laatste restje meel niet uit de kom, en ik heb er een sausje bij gemaakt met een teentje knoflook een flinke theelepel pesto rood en een scheut Joghurt iets zout en peper erbij. Ik heb mijn vingers er bij afgelikt en omdat ik nog ingrediënten over heb maak ik morgen hetzelfde,en voor de dag erop ga ik hem met tonijn maken maar het lijkt me ook zalig met zalm en boursin light …Dank je voor dit zalige en vooral (H)eerlijke recept ….eindelijk een lekker broodje van volkorenmeel.
    P.S. o ik ga je radler bier recept dit weekend ook eens uit proberen dat lijkt me ook een topper

  3. Jaaa het is er van gekomen……Heb eindelijk de piadina gemaakt en ga zeker niet meer zo lang wachten tot ik de volgende maak……..het smaakt echt goed. Mmhhh!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram