Recept: Gezonde Havermout Muffins met Mango

Ik kreeg de laatste tijd steeds vaker de vraag of ik weer eens een zoete snack wilde bakken. Dat gaan we vandaag doen! Ik geef je een heerlijk recept voor gezonde havermout muffins met mango, zonder toegevoegd suiker. Als topping gebruik ik pure chocolade en kokos. In de video zie je precies wat ik doe, hieronder leg ik het nog eens uit.


Ingrediënten (+- 10 muffins)

  • 150g havermout
  • 200g mango (diepvries of vers)
  • 150g eiwit (of twee eieren)
  • 100ml melk
  • 1 afgestreken eetlepel koek- en speculaaskruiden, of kaneel
  • 8g bakpoeder
  • Een muffin bakblik
  • Eventueel muffinpapiertjes

Voor de topping
Hele pure chocolade en geraspte kokos, of eventueel andere toppings naar keuze. Bijvoorbeeld stukjes noot.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de vloeibare ingrediënten in de blender of keukenmachine, voeg daarna ook de droge ingrediënten toe (niet de ingrediënten voor de topping natuurlijk!). Mix alles goed door elkaar, dit kan ook met een staafmixer.

gezonde-havermout-muffins2

Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm en schenk in alle vormpjes wat van het beslag. Zet dit 30 minuten in de oven en check af en toe of ze gaar zijn. Als ze klaar zijn, haal je ze uit de oven. Smelt de chocolade en druppel dit over de muffins. Voeg eventueel ook wat van de kokos toe.

Serveer de muffins op een leuke schaal, of zet ze afgedekt in de koelkast. Geloof me, iedereen uit je gezin gaat hiervan smullen! Hieronder zie je de voedingswaarde per muffin. Ik ga er vanuit dat je uit de bovenstaande ingrediënten 10 muffins haalt.

voedingswaarde

Ik ben heel benieuwd wat je van deze muffins vindt!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze muffins maken? Laat me zeker even weten wat je ervan vond. 

16 reacties

    1. En daar is helemaal niets mis mee! Je lichaam heeft suiker nodig. Daarnaast zit mango bomvol vitaminen en witte suiker niet. Mango is dus niet gewoon suiker Romy

    1. bakpoeder met als enige ingredient natriumdicarbonaat (is ook een e-nummer van geloof ik) is niet zo erg volgens mij. Maar zetmelen kunnen genetisch gemanipuleerd (/gemodifceerd) zijn. Of je dat erg vind is natuurlijk persoonlijk. Verder kan er bijvoorbeeld ammoniumbicarbonaat in een bakpoeder zitten en dat is niet zo gezond. Overigens kan wijnsteenzuur in bakpoeders geen kwaad:)

  1. Dag Marloes,

    Merci voor dit super easy receptje!
    Mijn versie blijft wel beetje kleven aan de cupcake papiertjes, maar smaken overheerlijk!

  2. Hallo Marloes,

    Kan ik i.p.v. mango, diepvries aardbeien gebruiken? Ik heb nl. nog een zakje in de vriezer liggen.
    Eerst ontdooien neem ik aan en laten uitlekken.

    Bedankt.

  3. Hoi marloes,

    Ik heb net deze muffins gebakken en ze smaken heerlijk. Alleen blijven ze bij mij plakken aan de papieren bakvormpjes.

    Heb je misschien een tip waardoor ik ze er mooi uit kunt krijgen?

    Groetjes nelleke

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram