Recept: Gezonde Ovenschotel met Pasta en Mozzarella

Ovenschotel mozzarella

Ik houd ontzettend van ovenschotels, daarom vandaag een recept voor een gezonde ovenschotel! Het garen in de oven zorgt naar mijn idee voor zo’n lekkere smaak. Vaak zijn ovenschotels echter niet zo gezond. Ik vind het ook altijd lastig om lekkere gezonde variaties te bedenken, soms mislukt dat flink. Deze vond ik erg geslaagd! Ik deel hem dus graag met jullie. Het is een gezonde ovenschotel met pasta, hij is vegetarisch.

Een ovenschotel kost altijd wat meer tijd dan een gemiddeld optimavita-recept. Deze kost ongeveer 20 minuten voorbereiding, daarna moet hij 15 minuten in de oven. Voor een ovenschotel vind ik dat nog best redelijk ;).

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 200g volkoren pasta (ik ging voor vezelrijke pasta van Honig)
  • 1 aubergine
  • 1 broccoli
  • 1 doosje champignons
  • 3 eieren
  • 1 bolletjes mozzarella (eventueel de light variant)
  • Kruiden naar keuze, ik gebruikte Italiaanse kruiden
  • Een eetlepel olie om in te bakken

Ik zeg 3-4 personen, omdat dat vind ik erg van de eetlust afhangt. Voor grote eters is deze portie te klein voor 4, voor een gezin met jonge kinderen kan het dan weer makkelijk!

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes en bak deze op een laag vuurtje in een heel klein beetje olie even aan. Snijd ondertussen de champignons in grove stukken.

Collage1

Doe de champignons bij de broccoli, snijd de aubergine en voeg ook deze erbij, nu kun je ook wat kruiden naar keuze toevoegen, ik ging voor Italiaanse kruidenmix. Breek 3 eieren in een kom en kluts deze door elkaar met wat van dezelfde kruiden erdoor.

Collage2

Als de pasta gaar is, giet je deze af en je doet het in een ovenschaal. Voeg hier ook de groentenmix aan toe roer alles goed door elkaar. Giet het eimengsel er gelijkmatig eroverheen. Snijd de mozzarella in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze over het gerecht.

Collage3

Zet het voor ongeveer 10 minuten in de oven, daarna kun je jouw schotel eruit halen en op de borden scheppen.

Ovenschotel mozzarella 2

De voedingswaarde van dit gerecht vind je hieronder. Ik heb het berekend met de producten uit de ingrediëntenlijst. Ik ga ervan uit de je met 3 personen van deze schotel eet, voor 4 personen vind ik de portie namelijk persoonlijk wat te klein. Met kinderen zal dit prima gaan, maar dan zul je waarschijnlijk zelf iets meer nemen dan je kinderen.

Voedingswaarde

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Ga jij dit recept proberen? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond!

28 reacties

  1. Ik heb een compleet andere vraag. Ik heb zin in pannenkoeken (de ouderwetse) en wil ze dus bakken met meel, ei en melk. Ik eet eigenlijk nooit witbrood, witte pasta etc. Maar met pannenkoeken vind ik volkorenmeel niet zo lekker. Is het gebruik van witte meel echt zo slecht? Ik beleg de pannenkoeken verder met enkel groente of fruit

  2. Mmmhhhh dit ziet er weer heerlijk uit, deze ga ik komende week uitproberen. En wat fijn dat de voedingswaarde er bij staan!! Dat vind ik erg prettig altijd:-)

      1. het was lekker ,, zeker voor mij
        de andere gezinsleden wilde liever oude geraspte kaas erop.. haha
        heb gezegd dat ik dat de volgende keer maak ,, de ene kant met Mozzarella
        en de andere kant met oude kaas ,, en ze vonden het jammer dat er geen saus was
        misschien een idee om dit te maken met een groenten bouillon ,, samen met de eieren

        maar ik vond het lekker ,, en maak hem zeker nog een keer

  3. Vanavond dit recept (met kip) gemaakt voor mij en m’n huisgenootjes. Het was lekker maar wel een beetje flauw. Wellicht voeg ik de volgende keer wat pesto toe!

  4. Hij was lekkerrrrr! Peuterzoon had er geen zin in en heeft alleen de pasta er uit gevist. Man lief miste het vlees. Maar ik ging los en had dus lekker veel! ???? Dus; dikke thanx voor je recept. Meer graag! ????

  5. Ik heb het vanavond gemaakt! Ik had er ook nog wat hamblokjes en tomaat toegevoegd. Ook heb ik door de pasta wat eetlepels zuivelspead gedaan. Het was heerlijk!!!

  6. Wij hebben hem vanavond gegeten en vonden hem heerlijk, nog een beetje, zout, peper en knoflook toegevoegd! Heerlijk.

  7. Ziet er lekker uit, die ga ik vanavond proberen! Zou het trouwens kunnen dat het courgette moet zijn, in plaats van aubergine? Dat lijkt voor dit recept een logische keuze en volgens mij zie ik op de foto een groen schilletje, ipv een paarsachtige. Die eerste heb ik nog wel liggen, die tweede niet 😉

  8. Echt heerlijk gegeten, vanavond voor mijn moeder en mijn gemaakt. Door de brocoli te bakken zit er veel meer smaak aan heerlijk. Echt een aanrader

  9. Ziet er super lekker uit! 1 vraagje: wat is precies de functie van de eieren die er door heen gaan? Is dit om te binden of wordt het een soortvan omelet?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram