recept chiapudding

Recept: Chiapudding met extra Eiwit

Zoals je misschien weet, ben ik niet zo van het meegaan met trends op het gebied van gezondheid. Chiapudding is al een paar jaar zo’n trend-item, wat ik eigenlijk heel lang heb gemeden. Stom, want het is super lekker, gezond en mega voedzaam!

Ik ga er wel mijn eigen twist aan geven. Wat ik namelijk mis in de meeste soorten chiapudding, is eiwit. Omdat ik veel sport, vind ik het belangrijk om voldoende eiwit te eten. Bovendien houd ik langer een vol gevoel van een maaltijd waar voldoende eiwit in zit. Natuurlijk kun je eiwitpoeder toevoegen aan je chiapudding, maar in dit recept doe ik het op een natuurlijke manier.

Ingrediënten (per persoon)

  • 125ml melk naar keuze, ik ging voor amandelmelk
  • 125ml magere kwark
  • 30g chiazaad
  • 1/2 banaan
  • 75g bosbessen
  • Kaneel naar smaak

Bereiding

De avond van tevoren meng je de melk met de kwark en de chiazaadjes. Dek het af en zet het voor een nacht (of in ieder geval een paar uur) in de koelkast. De volgende ochtend is een pudding-achtige substantie ontstaan. Roer dit even goed door en meng met toppings naar keuze.

Ik koos ervoor om laagjes te maken in een leuk glas. Ik voegde 75g bosbessen, 1/2 banaan en wat kaneel toe. Je kunt natuurlijk ook variëren met jouw eigen toppings naar keuze. Denk bijvoorbeeld eens aan noten, andere soorten fruit, gedroogd fruit, moerbeien, goji-bessen, kokossnippers, eiwitpoeder of cacaopoeder.

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit chiapudding recept, gebaseerd op de hoeveelheden hierboven.

Chiapudding recept voedingswaarde

Ik eet deze chiapudding heel graag als ontbijt, of als herstelmaaltijd na het sporten. Je kunt er ook voor kiezen om het te verdelen in kleinere porties en het als snack te nemen. Bij de lunch kan natuurlijk ook…eindeloze mogelijkheden ;).

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

Eet smakelijk,

Groetjes, Marloes

Ga jij dit chiapudding recept maken? Laat me zeker weten wat je ervan vindt! 

20 reacties

  1. wat toevallig, ik had gisteren ook chiapudding voor vandaag gemaakt 🙂
    mijne is wel net (iets heel veel haha) eenvoudiger en saaire.
    ik heb 25 gram chiazaad in 200ml sojamelk geweekt en er dan een handvol blauwe bessen en een halve banaan overheen gedaan.

  2. Ziet er lekker uit! Ik eet zelf wel vaker chia pudding, maar ik heb t nooit met yoghurt of kwark gemaakt. Ik ga zeker zoiets proberen^^

  3. Hoi marloes,

    Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de nieuwe eiwitpoeder van body en fit. Zou je die willen/kunnen revieuwen?

    Liefs!

  4. Hee wat grappig…ik maak dit recept ook regelmatig en op (bijna) dezelfde manier. Ik doe skyr i.p.v. kwark, ook lekker voedzaam. Wat ook heel lekker is, vooral in de zomer, chia pudding met ananas. Sowieso leuk om af te wisselen, vanmorgen lekker warme havermout gegeten…

  5. Nee, op de een of andere manier krijg ik van chiazaadjes last van mijn maag en enorm last van maagzuur en eerst dacht ik nog dat het toeval was, maar nope het waren de chiazaadjes dus ik mijd ze lekker! Je recept zier er wel erg lekker uit!

  6. Nee ken t niet maar wil t wel heel.graag uitproberen en dat ga ik binnenkort kort ook doen ben benieuwd want ik hou wel van papjes enz….ziet er heerlijk uit zo.wie zo 😉

    Lieve groetjes
    Kaatje

  7. Ook 1 van mijn favo ontbijtjes.
    Wat ik ook vaak doe is de banaan al een nacht mee laten weken in de pudding. Dan wordt die heerlijk smeuïg.

    groetjes Richelle

  8. Hoi lieve Marloes
    Ik ga je recept zeker uit proberen
    Erg leuk als je weer een keer van body en fit shop weer een keer gaat doen wat jij hebt daar van en hoe het smaakt als je ook eiwitpoeder er door heen doet bij je recept
    Groetjes esther ???

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram