Parelcouscous met Asperge, Ham en Ei

De asperges zijn er weer!! Ik vind dit ontzettend lekker, dus ik grijp de kans op een nieuw lekker receptje met beide handen aan. Ik koos voor een variant met parelcouscous. Dit product heb je nog nooit voorbij zien komen in een recept van mij, hoog tijd dus vond ik! Dit gerecht is makkelijk te maken, gezond en super lekker. Let’s go.

Ik gebruikte parelcouscous, maar gewone couscous is natuurlijk ook prima! Je kunt het ook altijd vervangen door pasta of rijst naar keuze. Ik koop mijn parelcouscous gewoon bij de Albert Heijn. In mijn winkel staat deze gek genoeg niet bij de couscous, maar bij de Aziatische producten. De verpakking zie je op de foto’s hieronder.

Ben je benieuwd naar andere gezonde gerechten met asperge? Probeer dan bijvoorbeeld eens deze salade met zalm en asperge, asperges met zalm en krieltjes of deze penne met asperge en gerookte ham.

Ingrediënten (2 personen)

  • 100g parelcouscous
  • 2 eieren
  • 100g achterham
  • 500g asperges
  • 200g snoeptomaatjes
  • 2 handjes rucola

Deze maaltijd bevat veel groenten, waardoor hij goed vult. Voor hele grote eters raad ik echter aan om iets meer couscous te nemen.

Bereiding
Doe koud water in een pan en doe de eitjes hierin. Breng dit aan de kook. Doe in een andere pan de parelcouscous met ruim water, breng aan de kook en laat 10-11 minuten koken (volgens de aanwijzing op de verpakking).

Haal het onderste ‘houterige gedeeltes van de asperges en snijd ze in stukken. Snijd de snoeptomaatjes door midden en de plakjes ham in stukjes. Als de eieren koken, dan doe je de steeltjes van de asperge erbij (laat de kopjes nog even apart, deze zijn sneller gaar!). Breng weer aan de kook en laat 5 minuten koken totdat de eieren gaar zijn. Na 5 minuten haal je de eieren eruit en voeg je de kopjes van de asperges toe. Laat nog ongeveer 6 minuten koken totdat je de asperges kunt doorprikken met een vork. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in vieren.

Als de couscous gaar is, dan giet je deze af. Voeg de tomaatjes en de ham bij de couscous en warm deze even mee. Voeg vervolgens ook de rucola en de asperge toe. Je kunt nu ook eventueel zout of kruiden naar keuze toevoegen. Ik vond dit niet nodig omdat de rucola ook al pit geeft. Serveer de couscous op een bord en leg er 4 partjes ei op.

Ik vind dat de asperge en de tomaat voldoende smeuïgheid geven. Wil je toch een beetje extra? Voeg dan een klein beetje parmezaanse kaas, creme fraiche of roomsaus toe. Bedenk wel dat je het gerecht daarmee vetter en zouter (dus iets minder gezond) maakt.

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven (dus de portie voor 1 persoon).

Ik hoop dat je heerlijk gaat genieten van deze couscous met asperge!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete recept met asperge?

9 reacties

  1. Voor mij wen hele uitdaging (ik durf alleen maar standaardmaaltijden te eten vanuit m’n eetstoornis en andere regeltjes…), maar heb een slachtoffer gevonden om deze uitdaging aan te gaan, want her ziet er wel heel goed uit!

  2. Ik ben ook gek op asperges lijkt me heerlijk. Ik gebruik vaak zuivelspread light als ik iets smeuïger wil maken of wat cottage cheese.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram