Havermoutpannenkoeken met Kwark en warme Frambozen

Havermoutpannenkoeken kwark en frambozen

Jongens, ga er even lekker voor zitten….ik heb namelijk een ontzettend lekker recept voor jullie (al zeg ik het zelf). Afgelopen donderdag was ik mijn kasten aan het doorstruinen op zoek naar een lekkere lunch. Ik kwam diepvriesfruit tegen en ik had zin in pannenkoeken. Die twee combineerde ik tot een heerlijk gerechtje! Ik voegde ook wat extra eiwitten toe voor een super verzadigd gevoel. Dit recept gebruikte ik als lunch, maar het kan ook prima als ontbijt!

Ik plaatste al eens eerder een video over hoe je havermoutpannenkoeken maakt. Daar belegde ik ze gewoon simpel. Deze keer maak ik een kleinere hoeveelheid, omdat ik er een topping overheen wil doen. Verderop lees je de voedingswaarde van dit product.

Ingrediënten (1 persoon) 

  • 50g havermout
  • 100ml melk of sojamelk
  • 1 ei
  • 2 flinke lepels magere kwark
  • 100g frambozen, ik gebruikte de diepvriesvariant van de Lidl.

Bereiding
Doe de havermout, de melk en het ei in een maatbeker of in een hoge plastic kom. Mix dit fijn met een staafmixer, totdat de havermout fijn is geworden en alles goed vermengd is. Zet een pannetje op het vuur en doe er een klein beetje olie of bakboter in. Giet een deel van het mengsel in het pannetje en laat het op een zacht vuurtje bakken. Als je de deksel op de pan doet, wordt de bovenkant sneller hard. Als de onderkant goudbruin is, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant nog ongeveer een minuut.

Collage1

Bak door totdat je beslag op is, ik maakte 3 kleine pannenkoekjes. Zet de frambozen voor 30 seconden in de magnetron, dit kan ook als ze nog bevroren zijn! Roer ze even door en doe dit indien nodig nog 30 seconden, totdat ze lekker warm zijn. Leg de pannenkoeken op een bord, schep de kwark erover en daarna ook de warme frambozen. Smullen maar!

Collage2

Dit gerechtje ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, ik vond het ook mega lekker. Ik ga het zeker vaker maken. Omdat ik weet dat een heel aantal van jullie het prettig vinden, hieronder de voedingswaarde van dit gerecht.

Voedingswaarde

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik zelf niet zo van het calorieën tellen. Ik focus me meer op het gebruiken van gezonde ingrediënten en op hoe verzadigd ik me voel. Als ik veel trek heb, eet ik liever wat meer dan dat ik later op de dag zin krijg in lekkers.

Ik hoop dat jullie net zo gaan genieten van dit gerecht als ik!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens havermoutpannenkoeken? Ga je deze variant proberen?

25 reacties

  1. Dat is lekker wakker worden, ziet er heerlijk uit!
    Ik maak geregeld havermoutpannenkoeken maar vanmiddag wordt deze variant mijn lunch!

  2. Ik heb vanochtenz toevallig havermout/banaan pannenkoeken gemaakt naar recept van Cassey Ho. Die waren ook onwijs lekker! Ik verbaasde me er echt over hoe lekker ze waren…

  3. Geïnspireerd door je heerlijke bovenstaande recept heb ik het een beetje aangepast door een banaan, amandelmelk en magere yoghurt aan het beslag toe te voegen; in plaats van de frambozen had ik nog een restje blauwe bessen over van de Kerst. Deze even gekookt met kaneel en vloeibare zoetstof en even met de staafmixer tot een moes gemixt, lekker met een klein beetje slagroom light of de magere kwark! Om te smullen!

  4. Hoi Marloes,

    Dat ziet er heerlijk uit!
    Ik heb een vraagje over de voedingswaarden. Wanneer ik deze producten invoer (met 80 gram kwark) in de eetmeter kom ik slechts op 350 kcal uit. Kan dit kloppen? Ik gebruik dan magere melk.

    Bedankt voor het recept! 🙂

  5. Heej Marloes na gister een heerlijke salade ga ik vanmiddag de havermout pannenkoekjes maken.
    Erg benieuwd, vind het een feestje er mee bezig te zijn.
    hoop natuurlijk ook op een positief resultaat volgende week Donderdag

  6. Hoi Marloes, ik vind havermout pannenkoeken heel lekker , maar vind het soms moeilijk wat ik erop kan doen. Heb je nog tips?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram