What I eat in a WEEK – Fit zijn,een gezond eetpatroon

Ik maakte al vaker ‘What I eat in a day‘ video’s. Jullie gaven aan dit ontzettend leuk te vinden, dus ik heb er een maandelijks item van gemaakt op optimavita.nl. Nu kreeg ik de laatste keer een verzoek of ik dit niet eens een hele week kon doen. Dat heb ik deze keer gedaan! In deze mega lange video zien jullie wat ik eet gedurende een hele week. Zo krijg je een beter beeld van mijn patroon.Mijn doel met mijn voeding is om fit en gezond te blijven. Daarnaast wil ik mijn vetpercentage laag houden. Ik vind het wel belangrijk dat ik geen spieren verlies, dus ik let er erg op dat ik voldoende eiwit binnen krijg.

gezond eetpatroon in een week

Doordeweeks snoep ik eigenlijk vrijwel niet. Ik heb mezelf afgeleerd om kleine dingetjes te pakken, want dat deed ik vroeger regelmatig. Je ziet in de video dat ik op doordeweekse dagen twee keer een ijsje neem, maar dat is ook echt alles.

In het weekend sta ik mezelf toe om meer te snoepen. Ik houd vaak mijn hoofdmaaltijden gewoon gezond, omdat ik niet altijd trek heb in ongezond eten. Bovendien bewaar ik mijn genietmomentjes liever voor dingen als drop en chocolade!

Ik hoop dat je zo een beter beeld hebt gekregen van mijn patroon en dat je het leuk vond om te zien.

Groetjes, Marloes

Wat valt jou op aan mijn eetpatroon? Heb je nog vragen?

Print Friendly

30 gedachten over “What I eat in a WEEK – Fit zijn,een gezond eetpatroon

 1. Theodoortje

  Ja leuk om te zien!
  En niet verbazingwekkend, maar wel eens leuk om zo een hele week met je eten mee te kijken.
  Ik zou zelf denk ik niet kunnen leven op een ontbijt van kwark en banaan alleen…
  Dank je wel voor je positivisme weer!

 2. Jess

  Waarom kies jij Raak zero? Daar zit aspartaam in….zelf kies ik liever Ranja in de glazen fles met veeeel water. Ben benieuwd naar je reactie. Verder super leuk filmpje!

  1. Marloes

   Aspartaam is pas vanaf 14 glazen per dag schadelijk. Af en toe een dag 3 glazen drinken, vind ik dus geen enkel probleem. Bovendien….is suiker uiteindelijk ook schadelijk 🙂

 3. Melanie

  Heel leuk filmpje! Ik baal altijd een beetje dat ik bijna geen rauwkost lust.. Rauwe groente is echt niet mijn ding. Blijf het proberen maar voorlopig krijg ik alleen komkommer weg.

 4. Linda

  Drink je in de winter ook veel water? Ze zeggen altijd dat water drinken goed is maar als het koud is heb ik daar minder zin in dan in de zomer.

  En kun je in de winter ook 2 tot 3 liter vocht nuttigen?

 5. Katinka

  Haha, ik moest lachen om de ‘daar is hij weer’ over de Monster Energy! Leuk om te zien. Je eet veel garnalen en kwark. Ik kies zelf meestal voor havermout en soms kwark ’s ochtends. Nu ik je filmpje heb gezien, ga ik morgenochtend misschien toch maar even sporten.

 6. Verrekijker

  Hele leuke video! Ik heb een paar vragen over je “genietmomentjes”: zoals je zelf zegt neem je dan een iets grotere portie. Hoeveel gram chocola en drop neem je dan ongeveer? Hoeveel calorieën schat je dat dat samen is? Vind je dat niet erg als je dat neemt op een dag zonder sport of plan je je genietmomentjes liever alleen op dagen waarop je ook sport?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *